Lucavsalā notiks Piena svētki jeb «Piens Fest Spēle» (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

Lucavsalā 3.augustā no plkst. 14:00 Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros norisināsies šā gada otrie Piena svētki jeb «Piens Fest Spēle», kas iepriekšējos gadus kuplā skaitā pulcējusi apmeklētājus kafejnīcas «Piens» pagalmā, bet šogad divos festivālos svētku ideju nes Rīgas apkaimēs.

«Piens Fest Spēles» programma tapusi ciešā sadarbībā ar Latvijas Radio 5. kanālu jeb «Pieci.lv». Festivālā uzstāsies grupas «Instrumenti» un «Pērkons», elektro-pop dziesminieks Fryars no Lielbritānijas, igauņu dziedātāja Iiris, latviešu bundzinieka Riharda Fedotova projekts «Rick Feds Society» un dāņu komponists un mūziķis Anderss Matiasens (Anders Mathiasen). No plkst. 15:00 līdz pat svētku noslēgumam plkst. 1:00 naktī «Pieci.lv» nodrošinās svētku tiešraidi radio ēterā. Ieeja Piena svētkos jeb «Piens Fest Spēle» ir bez maksas.

Viens no galvenajiem festivāla notikumiem būs speciāli radīta spēle – burtu turnīrs trijos posmos, kur ar burtu krekliem būs jāveido vārdi pēc spēles vadītāja norādījumiem. Uzvarētājus subjektīvi izvēlēsies kritiska žūrija, un 25 asprātīgākie vārdu autori balvā saņems kruīza braucienu uz privātu koncertu. Tādēļ aicinām visus apmeklētājus nākt ar krekliem, kurus nebūs žēl uz 10 minūtēm nodot apdrukai, lai pēc tam pilntiesīgi ieņemtu savu vietu alfabētā. Kreklus jau tagad iespējams apdrukāt kafejnīcā «Piens» Briāna ielā 9, Rīgā.

Paralēli darbosies vairākas radošās darbnīcas, Retrospectro tirdziņš, vīriešu frizētava un citas aktivitātes.

Piens Fest Ziemeļblāzma / atskats from piens on Vimeo.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu