Notiks Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivāla 2014 atklāšanas koncerts (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Festivāla koncerti norisināsies no 31. jūlija līdz 12.septembrim. Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivāls ir vienīgais senās mūzikas festivāls Latvijā, kurā visi koncerti tiek atskaņoti uz vēsturisko instrumentu kopijām. Festivāla gaitā koncertēs gan pašmāju, gan ārzemju mūziķi Leila Schayegh Leila Šaijeg, Manfred Cordes Manfrēds Kordess, Ensemble Mare Balticum, Inégalité Mystique un citi.

Mūsu baroka mūziķi karsto vasaru pavada, ne vien sauļojoties un sportojot, bet arī aktīvi gatavojoties Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivāla 2014 norisēm un aicina savus fanus un ikvienu interesentu uz festivāla koncertiem, kuri, pateicoties atbalstītājiem, ir bez maksas!

Baroka kora Collegium Choro Musici Riga un baroka orķestra Collegium Musicum Riga solisti kopā ar māksliniecisko vadītāju Māri Kupču iesāk Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivālu 2014, meklējot atbildes par Rīgas mūzikas vietu Eiropā 300 gadu ietvaros, divu izcilu baroka skaņražu - laikabiedru pavadībā. Komponisti Johans Valentīns Mēders un Johans Fišers ilgus gadus dzīvojuši Rīgā un radījuši kompozīcijas, kuras sāk arvien vairāk atskaņot dažādās Eiropas koncertzālēs, gūstot aizvien lielāku popularitāti un ievērību. Diemžēl laika gaitā daudzi J. V. Mēdera darbi ir zuduši, bet tas, kas ir saglabājies rokrakstu kopijās, ir tā laika mūzikas pērles un uzskatāmas par ļoti avangardisku mūzikas liecību. Savukārt J. Fišers savas kompozīcijas publicējis Rīgā un tās veltījis pilsētai. Šobrīd abu autoru darbi glabājas Upsalā.

Kāda bijusi Rīgas mūzika pirms 300 gadiem? Lai to uzzinātu, tiekamies jau 31. jūlijā plkst 20.00 - Mākslas muzeja Rīgas Birža ātrijā!

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu