Trīs franči un Maija Kovaļevska gatavojas «Karmenai» (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alberts Linarts

Latvijā jau ieradušās un intensīvos operas «Karmena» brīvdabas uzveduma mēģinājumos piedalās lielākā daļa Siguldas Opermūzikas svētku zvaigžņu, «trīs franči» – Karmenas lomas atveidotāja Klementīne Margeine, Hosē lomas atveidotājs Filipe Do un Eskamiljo – Pjērs Īvs Privo.

Viena no Siguldas Opermūzikas svētku gaidītākajām opermūzikas zvaigznēm ir Maija Kovaļevska, kura Mikaēlas lomu «Karmenā» dziedājusi Metropolitēna operā Ņujorkā, Vīnes operā un Londonā debitējusi pasaulē pirmajā 3D operfilmā «Karmena». Vaicāta par atšķirībām, šo lomu izpildot pasaules slavenākajos opermūzikas namos vai mājās, Maija stāsta: «Lai kur es būtu, skatuvi izjūtu kā savas mājas. Mana debija Mikaēlas lomā bija 2008. gadā uz vienas skatuves tieši ar Marselo Alvaresu Dona Hosē lomā, kuru jau 3. augustā Latvijas skatītāji varēs sastapt Siguldas Opermūzikas svētku Galā koncertā. Pēdējā laikā dramatiskie tenori pasaulē ir liels retums, tos var saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem. Mums ir laimējies, ka varēsim dzirdēt viņa sniegumu šeit pat, Siguldā. Par sadarbību ar Marselo varu teikt tos labākos vārdus, viņa cilvēcīgums un sirsnība ir samērojama ar talantu.»

Bez šā gada Siguldas Opermūzikas svētku Galā koncerta megazvaigznes Marselo Alvaresa (Argentīna) un pārējām ārvalstu opermūzikas slavenībām (izcilajiem baritoniem Pjēra Īva Privo (Francija) un Vitorio Vitelli (Itālija), izcilā gruzīnu soprāna Iano Tamar un augstvērtīgā tenora Filipe Do (Francija)), Opermūzikas svētku mākslinieciskais direktors Dainis Kalns mudina pievērst īpašu uzmanību arī Latvijas izcilajiem dziedātājiem – pieredzes bagātajam Krišjānim Norvelim un uzlecošajām opermūzikas zvaigznēm Rihardam Mačanovskim, Olgai Jakovļevai un Dinārai Rudānei, kuri jau veiksmīgi sevi pieteikuši opermūzikas pasaulē.

Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics ir gandarīts, ka Sigulda jau vairāk nekā divdesmit gadus reizi gadā kļūst par opermūzikas vasaras metropoli: «Siguldai ir ar ko lepoties – sakopta vide, attīstīta infrastruktūra, kvalitatīva izglītības sistēma, bagāta kultūras dzīve, veselīgas aktīvās atpūtas un izklaides iespējas. Opermūzikas svētki ir Siguldas kultūras dzīves kulminācija – šo svētku laikā mums ir iespēja baudīt izcilu opermūziku un tikties ar spožām pasaules opermūzikas zvaigznēm. Siguldiešiem ir ar ko lepoties – ne viena vien opermūzikas zvaigzne ir sajutusi šo īpašo vietu Gaujas senielejas krastā un atgriežas Siguldā atkal un atkal.»

Plašāku informāciju par Siguldas Opermūzikas svētkiem var lasīt mājas lapā.

www.sigulda.lv

Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu