Notiks «Rīgas vēsturiskās mūzikas un dejas festivāls 2014»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mākslas muzejā «Rīgas Birža» šovakar plkst.20 ar koncertu «1714. Rīgas baroks jeb muzikāls stāsts par Johanu Valentīnu Mēderu» sāksies «Rīgas vēsturiskās mūzikas un dejas festivāls 2014», informēja Rīgas Senās mūzikas centra pārstāve Laura Iesava.

Koncertā piedalīsies baroka koris «Collegium Choro Musici Riga», baroka orķestra «Collegium Musicum Riga» solisti un diriģents Māris Kupčs.

Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivāls ir vienīgais senās mūzikas festivāls Latvijā, kurā visi koncerti tiek atskaņoti uz vēsturisko instrumentu kopijām. Šī gada festivālā uzstāsies Leila Šaijega no «Schola Cantorum Basiliensis», kura ir Bāzeles Eiropas vadošās senās mūzikas augstskolas pasniedzēja un vijolniece.

Festivālā piedalīsies arī Manfrēds Kordess, kurš ir vācu renesanses ansambļa «Weser-Renaissance» vadītājs. Viņš ilgi bijis Brēmenes Senās mūzikas augstskolas rektors un pašlaik darbojas arī kā diriģents, ērģelnieks. Kordess ir jaunizveidotā Brēmenes-Rīgas senās mūzikas ansambļa «Ensemble Mare Balticum» vadītājs.

Festivālā ar koncertu viesosies arī jaunais talants Ernests Neimanis, kurš šobrīd Vīnē studē vēsturisko taustiņistrumentu spēli. «Stadt-Hautboisten Riga» ir šobrīd Baltijā vienīgais vēsturisko pūšaminstrumentu ansamblis, līdzīgi kā tas ir bijis 17.-18.gadsimtā Rīgā.

Pateicoties Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam, Valsts kultūrkapitāla fondam, Rīgas Senās mūzikas centram, Latvijas-Šveices sadarbības programmai, radio «Boom fm», kā arī Rīgas Latviešu biedrības atbalstam, visos koncertos ieeja būs bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu