Svelmes dēļ par stundu pārcels Siguldas opermūzikas svētku Galā koncertu (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Saskaņā ar laika prognozēm Latvijā nedēļas nogalē svelme pastiprināsies un gaisa temperatūra pārsniegs plus 30 grādus, tādēļ XXII Starptautisko Siguldas opermūzikas svētku organizatori pieņēmuši lēmumu svētdien, 3. augustā, par vienu stundu - no plkst.17 uz plkst.18 - pārcelt Siguldas opermūzikas svētku Galā koncertu, informēja festivāla organizatoru pārstāvji.

Opermūzikas svētku radošā komanda ir norādījusi, ka gaidāmā svelme kaitē mūzikas instrumentiem, piemēram, karstuma dēļ izkūst instrumentu lakas un nav iespējama orķestra uzstāšanās. Organizatori konsultējušies ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, noskaidrojot, ka pēcpusdienas svelme nav tikai fiziski nepatīkama, bet arī, ilgstoši uzturoties tiešos saules staros - bīstama. Svētku organizatori vēlas, lai skatītājiem koncerts ir skaists muzikāls baudījums.

Koncerta apmeklētājiem, kuri ieradīsies jau no plkst.16, pasākuma organizatori līdz plkst.18 piedāvās bezmaksas kultūras programmu Siguldas Jaunās pils dārzā.

Jau ziņots, ka Siguldas pilsdrupu estrādē no šodienas līdz svētdienai, 3. augustam, norisināsies XXII Starptautiskie Siguldas opermūzikas svētki.

Galā koncerta īpaši gaidītais viesis būs Marselo Alvares no Argentīnas. Koncertā piedalīsies arī Pjērs Īvs Privo no Francijas un Vitorio Vitelli no Itālijas, Iano Tamara no Gruzijas un Filipe Do no Francijas. Uz skatuves kāps arī Latvijas dziedātāji - Krišjānis Norvelis, Rihards Mačanovskis, Olga Jakovļeva un Dināra Rudāne.

XXII Starptautiskos Siguldas opermūzikas svētkus organizē Siguldas novada pašvaldība un biedrība «Siguldas Opermūzikas svētki».

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu