«Sestā jūdze» Silkeborgas kantri festivālā izdzenā lietu (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas nopelniem bagātā kantri mūzikas grupa «Sestā jūdze» sestdien ovāciju pavadībā nospēlējusi savu līdz šim nozīmīgāko koncertu, uzstājoties vienā no Eiropas nozīmīgākajiem kantri mūzikas festivāliem Dānijas pilsētā Silkeborgā. Zīmīgi, ka latviešu grupas uzstāšanās uzlaboja ne vien festivāla apmeklētāju noskaņojumu, bet arī laika apstākļus - vēl 10 minūtes pirms koncerta Silkeborgā bija pamatīga lietusgāze, bet līdz ar mūsējo kāpšanu uz skatuves lietavas mitējās un koncerta beigās jau spīdēja saule.

«Sajūtas tādas, it kā staigātu nedaudz virs zemes. Viss izdevās labi, publikas atsaucība bija fantastiska. Esam tā uzlādējušies un iedvesmojušies - pilnīgi noteikti šis ir jauns impulss turpmākam darbam. Ir jau galvā konkrēti plāni un idejas, kam ķersimies klāt, atgriezušies mājās,» pēc koncerta stāstīja grupas dalībnieki Modris Miķelsons un Agris Gedrovičs.

Piesakot grupas uzstāšanos, festivāla vadītāja izstāstīja, ka «Sestā jūdze» atbraukusi no Latvijas un ieguvusi tiesības spēlēt Silkeborgā kā Amigo Dzintara dziesmu aptaujas laureāte. Iespēja uzstāties festivālā kā balva skatītājiem šķita ļoti simpātiska, un viņi sirsnīgi sveica grupu.

«Ar pirmajām dziesmām «pataustījām» skaņas kvalitāti un publikas atsaucību, bet, kad sajutām, ka publikai patīk, izspēlējāmies no sirds par prieku skatītājiem un sev pašiem,» par 45 minūtes ilgo koncertu stāsta mūziķi, piebilstot, ka skatītāji dziedājuši līdzi un dejojuši gan pa pāriem, gan līnijdejās. «Sestā jūdze» spēlēja gan pasaulē pazīstamus hitus, gan savas dziesmas angļu un latviešu valodā. Mūziķus īpaši iepriecināja tas, ka skatītāji vienlīdz atzinīgi uzņēma arī dziesmas, kuru vārdus nesaprata. Atzinīgi grupas veikumu novērtēja arī festivāla rīkotāja Jute Jākobsena, izsakot cerību, ka «Sestā jūdze» Silkeborgā uzstāsies vēl kādreiz.

«Ir milzīgs saviļņojums un prieks par paveikto - par publikas atsaucību, par daudzajiem labajiem vārdiem, ko dzirdējām no citiem mūziķiem un festivālu organizētājiem, - tāds ir lielākais ieguvums no šīs uzstāšanās,» atzīst Modris Miķelsons un Agris Gedrovičs, vienlaikus sakot lielu paldies Amigo Dzintara dziesmu pirmās sezonas uzvarētājai grupai «Galaktika», kura martā pēc noslēguma koncerta pārsteidza klātesošos, uzdāvinot galveno balvu «Sestajai jūdzei».

Silkebrogas kantri mūzikas festivāls ik gadu notiek jau kopš 1986. gada un kļuvis par vienu no gada svarīgākajiem notikumiem Eiropas kantri mūzikas cienītāju dzīvē. Šogad kopā ar labākajām Dānijas, Vācijas, Nīderlandes un Zviedrijas apvienībām tajā uzstājās arī viesi no kantri mūzikas dzimtenes ASV - Wendel Adkins, Kayleigh Leith, Brett Perkins & The Pawnshop Preachers.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu