Festivālā «Laba daba» precēsies četri pāri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Roberts Neilands speciāli TVNET

Festivālā «Laba daba», kas notiks Līgatnes pagasta «Ratniekos», tiks svinētas četru pāru kāzas, aģentūru LETA informēja festivāla rīkotāju pārstāve Kristīne Pinkule.

Viņa stāstīja, ka ceremonijas festivālā notiks sestdien pa dienu. Tās vadīs Līgatnes novada Dzimtsarakstu nodaļa.

Pinkule norādīja, ka, jau sākot jau no festivāla pirmsākumiem, tajā tikuši izteikti organizēti un neorganizēti bildinājumi, un mīlošās ģimenēs aug mazuļi, kurus sauc par «Labas dabas» mazuļiem, bet tagad ir pienācis laiks jāvārdam. Jūnija sākumā pie «Labas dabas» organizatoriem pieteicies pāris, paužot vēlmi apprecēties festivālā. «Mazliet apdomājām un nolēmām - kāpēc ne? Izdomājām, ka ar prieku un labiem notikumiem ir jādalās, un aicinājām arī citus nopietnus, nobriedušus pārus, kuru starpā valda saskaņa, pieteikties uz iespēju sarakstīties «Labā dabā»,» stāstīja festivāla organizatori. «Sākotnēji gan mazliet bažījāmies par sabiedrības reakciju, bet cilvēki uz uzsaukumu reaģēja ļoti pozitīvi, un uz sarakstīšanos pieteicās vēl trīs pāri.»

«Tā kā mums abiem nepatīk kāzu tradīcijas, bet patīk festivāli, tad bijām vienisprātis, ka kāzām jānotiek «Labā dabā». Pie tam būsim pirmie, kas oficiāli to izdara kādā no Latvijas festivāliem. Kā arī vienīgais veids, kā ielūgt visus draugus uz kāzām, ir organizēt tās festivālā, neraizējoties par kāzu galdu un izklaidēm. Prieks, ka mūsu trakajai idejai ir pievienojušies vēl trīs pāri,» par ideju stāstīja pirmais pāris, kuriem pateicoties kāzas festivālā tiks svinētas, Herbe un Zane.

Pinkule atzīmēja, ka pāru pieeja svinību plānošanā gan ir atšķirīga - citi par sīkumiem nedomā un nesatraucas, bet ir pāri, kas pēc ceremonijas organizē arī svinību galdu un organizē dažādus mazos kāzu smalkumus un aktivitātes. Viņa skaidroja, ka kāzu svinības nebūs tradicionālas, īpaši neizcelsies uz pārējā festivāla fona un netraucēs pārējiem festivāla apmeklētājiem.

Jau precētajiem pāriem ar bērniem festivāls apkopojis interesantākās lietas, kas domātas tieši ģimenēm. Sestdien, 1.augustā, diena sāksies ar muzikālo izrādi «Jēkaba Nīmaņa dziesmas bērniem». Izrāde būs skatāma uz «Suņa skatuves», kas atrodas lielajā šķūnī. Komponista Jēkaba Nīmaņa speciāli bērniem veltītajā koncertprogrammā ietilps dungojamas, dejojamas un līdzi skaitāmas oriģinālkompozīcijas ar latviešu dzejnieku Jāņa Baltvilka un Ineses Zanderes tekstiem no speciāli bērniem veltītās dzejas. Savukārt kino mājā šogad būs skatāmas ne tikai filmas pieaugušajiem par tēmu «Vīrietis», bet arī plaša multiplikācijas filmu programma bērniem sadarbībā ar «Kinomuzeju», kas būs parūpējies arī par animācijas darbnīcu pašiem mazākajiem festivāla apmeklētājiem.

Visiem, kam patīk dejot un kustēties, īpaši pie sirds ies deju studijas «Happy dance studio» deju meistarklases. Tās sestdienas rītā norisināsies «Kraukļa ligzdā», kas atrodas iepretim iekšējām stāvlaukumam. Deju meistarklasēs būs skatāmi dažādi deju paraugdemonstrējumi, iespēja iemācīties pasaulē pazīstamu deju soļus un kopīgi izdejoties.

Kā norādīja Pinkule, kopumā par bērniem tīkamāko skatuvi apmeklētāji iepriekšējos gados atzinuši folka mūzikas skatuvi jeb «Eža skatuvi», kas atrodas iepretim radošo darbnīcu pļavai, blakus bērnudārzam. Šogad uz «Eža skatuves» būs dzirdams gan koris, gan grupa «The Sound Poets». Publiku afrikāņu ritmos iekustinās Nils Īle, un ar tradicionālo kultūru iepazīstinās folkloras kopa «Skandinieki».

Kā ziņots, starptautiskajā mūzikas festivālā «Laba daba», kas notiks no 31.jūlija līdz 2.augustam, uz piecām skatuvēm uzstāsies vairāk nekā 70 mūzikas apvienību un dīdžeju, piedāvājot plašu mūzikas žanru klāstu - no folkmūzikas un akustiskās mūzikas līdz rokam, no «indie» līdz «dubstep» un žanrā nenoteiktiem, atsvaidzinošiem skaņu eksperimentiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu