«Skaņu mežs 2015» izziņojis pilnu programmu, nosaucot ārvalstu mākslinieku vārdus

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Festivāls «Skaņu mežs 2015» izziņojis pilno programmu, nosaucot vairāku ārvalstu mākslinieku vārdus, informēja festivāla organizatori.

Plānots, ka festivālā uzstāsies Pēters Brocmans (Peter Broetzmann), Ņujorkas avant-roka grupa «Zs» un pianists Frederiks Rževskis (Frederic Rzewski), kā arī «Squarepusher» un producents Džeimss Holdens (James Holden).

««Skaņu mežs 2015», kā allaž, piedāvās daudzveidīgu pārskatu par eksperimentiem mūsdienu mūzikā, publikai prezentējot gan vecmeistarus, gan nesen uzausušus talantus. Festivālā būs dzirdami drosmīgi muzikāli izteikumi no visdažādākajiem mūzikas laukiem, sākot ar akadēmisko mūziku un brīvo improvizāciju, beidzot ar tehno un eksperimentālu popmūziku. «Skaņu mežs» tiek uzskatīts par vērienīgāko avangarda un nepieradinātajai mūzikai veltīto notikumu Baltijas valstīs,» apgalvo festivāla organizatori.

Pirmais festivāla vakars noritēs koncertzālē «Palladium» 2.oktobrī un būs lielākoties veltīts ritmiskajai mūzikai. Nākamajā nedēļas nogalē 9. un 10. oktobrī tas turpināsies mūzikas namā «Daile».

Pazīstamākais 2. oktobra koncertvakara viesis būs britu mūziķis «Squarepusher», kas ar hrestomātiskās izdevniecības «Warp» starpniecību kļuva pazīstams jau 90.gados, informē organizatori. Šajā vakarā uzstāsies arī eksperimentālā tehno producents «Powell», kā arī citi mākslinieki.

Savukārt 9.oktobrī Rīgā atgriezīsies Brocmans. Viņš festivālā prezentēs savu nesen dibināto kvartetu ar Čikāgas vibrofonistu Džeisonu Adašēvicu (Jason Adasiewicz) un Stīva Noubla-Džona Edvardsa (Steve Noble, John Edwards) tandēmu.

«Par īpašu šā vakara viesi var nosaukt arī Džona Keidža draugu un līdzgaitnieku, pianistu Frederiku Rževski – virtuozu laikmetīgās mūzikas interpretu un komponistu, kas ar savu skanējumu definējis pagājušā gadsimta 60.gados radušos Amerikāņu akadēmiskā avangarda mūzikas vilni. Neformālākus akcentus šai programmai nodrošinās apvienība «Zs», ko izdevums «The New York Times» nodēvējis par vienu no spēcīgākajām Ņujorkas avangarda rokgrupām, kā arī eksperimentālā tehno producents ar pseidonīmu «Rrose»,» informē organizatori.

Noslēdzošajā koncertvakarā 10.oktobrī uzstāsies britu dīdžejs un producents Džeimss Holdens (James Holden), kas savulaik bijis deep house mūziķis, un citi mūziķi.

Festivāla ietvaros Latvijas Nacionālajā bibliotēkā būs apskatāma pieredzējušās norvēģu skaņu mākslinieces un komponistes Janas Vinderenas (Jana Winderen) skaņu instalācija, kas radīta pēc «Skaņu meža» pasūtījuma, skaņu materiālu un iedvesmu smeļoties Rīgā.

Savukārt 8. un 9. oktobrī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā notiks «Skaņu meža» viesu meistarklases un lekcijas. Tās vadīs Džons Edvardss, Frederiks Rževskis, Jākobs Ulmans un ansamblis «Lemur».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu