Kalnsētas parkā norisināsies roka festivāls «Saldus saule»

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/festivalssaldussaule

Saldus Kalnsētas parkā šodien norisināsies roka festivāls «Saldus saule», informēja pasākuma pārstāvis Uldis Akselrods. Pirmo reizi «Saldus saule» notika 1987. gadā, tādēļ pasākuma rīkotāji to dēvē par latviskāko un senāko no roka festivāliem.

Šogad festivāla laikā uzstāsies projekts «Rudens vēju muzikants», kur Felikss Ķiģelis sapulcinājis Latvijā pazīstamus mūziķus, lai kopīgi atskaņotu Ērika Ķiģeļa dziesmas. Projektā apvienojušies Igo, Vilnis Krieviņš, Guntars Mucenieks, Armands Alksnis, Mārtiņš Burkevics un citi Latvijā populāri mūziķi. Programmā tiks atskaņotas gan joprojām populāras, gan arī kādu laiku nedzirdētas Ērika Ķiģeļa laika «Līvu» dziesmas un viņa solo skaņdarbi.

Ķiģelis norādījis, ka vēlas, lai viņa tēva mūzika skanētu iespējami tuvu oriģinālam. Programmā tostarp iekļautas dziesmas «Jānītis pīpē», «Aprīļa pilieni», kā arī instrumentālais skaņdarbs «Sapnītis».

No plkst.11 visas dienas garumā pļavā aiz Cieceres upītes notiks sportiskas un mākslinieciskas atrakcijas, gadatirgus un izklaide visai ģimenei, bet plkst. 12 uz festivāla lielās skatuves bērnu koncertā priekšnesumus sniegs Saldus un Brocēnu novada jaunie talanti.

Festivāla vakara programmā no plkst.16 uzstāsies arī grupas «The Sound Poets», «Pērkons», «Dzelzs vilks», «Opus pro», «Pienvedēja piedzīvojumi», «Laika suns», «Ryga», «Rusted Wheel», kā arī dziedātāji Ivo Fomins, Linga, Anete.

Festivālā būs iekārtota vieta telšu pilsētiņai, kas būs atvērta no piektdienas plkst.19 līdz svētdienas plkst.12. Ar festivāla biļeti nakšņošana telšu pilsētiņā būs bez papildu maksas. Festivāla viesi, kas ierodas ar personīgajām automašīnām, tiek aicināti auto novietot tuvējās ielās, ievērojot ceļu satiksmes noteikumu prasības.

Biļetes uz festivālu pieejamas visās «Biļešu servisa» kasēs. Biļetes cena iepriekšpārdošanā ir 10 eiro, bet festivāla vakarā - 12 eiro. Festivālu atbalsta «Aldaris» un Saldus novada pašvaldība, festivāla radio – «Radio SWH Kurzeme».

Vairāk informācijas par festivālu pieejama mājas lapā «www.saldussaule.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu