Svētdien tradicionālie Piena svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto /TVNET

Nemanot par tradīciju kļuvušie Piena svētki, turpinot iepriekšējā gadā uzsākto Rīgas apkaimju atmodināšanu, 2. augustā kultūras pilī Ziemeļblāzma Vecmīlgrāvī piedzīvos savu jau 11. pasākumu.

Svētku muzikālā programma tapusi sadarbībā ar Shipsi (grupa Instrumenti) un mākslinieka Rolanda Pēterkopa (MAREUNROL'S) autorraidījumu «Tīrkultūra» Radio SWH ēterā. Festivāla koncerti norisināsies uz 2 skatuvēm. Uz parka skatuves kā galvenenie mākslinieki

uzstāsies Ewert and the Two Dragons no Igaunijas, pirms viņiem mūsu pašu The Sound Poets

un pašlaik Lietuvā aktuālie Garbanotas Bosistas. Svētkus atklās Iļģi ar mūziku no folkrokoperas «Spēlēju, dancoju». Tikmēr pils lielajā zālē režisors Vladislavs Nastavševs atskaņos paša komponēto mūziku no savām izrādēm, bet pēc viņa uzstāsies par nupat izdoto pirmo albumu plašu atzinību guvusī grupa Sigma.

Paralēli koncertiem festivālā norisināsies RE! laikmetīgā cirka un ielu teātra izrādes, kā arī cirka skolas darbnīcas. Nīderlandes laikmetīgā cirka trupa Circus Katoen un spāņi Animal Religion pārsteigs un aizkustinās ar iespaidīgiem akrobātikas trikiem un žonglēšanas prasmi.
Dinamiskā, enerģijas un humora pilnā izrāde «Tauromàquina» ir Animal Religion pēdējais veikums, kas asprātīgā veidā salīdzina kopīgo un atšķirīgo cilvēku, dzīvnieku un tehnikas uzvedībā. Savukārt Circus Katoen izrādi raksturo ekoloģiska dzīvesveida sludināšana un minimālisma estētika savienojumā ar pašu izdomātiem trikiem. Tas viņus ierindo starp cirka apvienībām, kuras savā programmā vēlas redzēt ikviens nozīmīgs cirka un ielu mākslas festivāls Eiropā.

Gatavojoties Latvijas simtgadei,

Piena svētki šogad aicina novērtēt mūsu folkloras bagātības un fantazēt, kā šī «klasika» iedzīvotos mūsdienās.

Sākot ar 1. jūniju, spēle «Kā būtu, ja būtu» aicinās vēl pirms festivāla iesaistīties radošā foto konkursā un, liekot lietā izdomu, asprātīgā veidā aplūkot aktuālās šodienas tēmas caur vēstures simboliem. Ar ko Lāčplēsis cīnītos šodien? Kurā vietā Kārlis Ulmanis paliktu šodien? Zem kā tu paliktu savu bēdu?

Tāpat pasākumā darbosies visām paaudzēm interesantas radošās darbnīcas un aktivitātes - futbola mačs starp Lāčplēšiem un Melnajiem bruņiniekiem, bēdu likšana zem ķieģeļa, Tālavas taures pūšana, 1/4 satori dzejas dušas, masku darbnīca, dzīvais rēbuss, konkurss «Mis un Misters Latvijai 3 līdz 100» u.c.

Piena svētkos ieeja līdz 14 un pēc 60 gadiem bez maksas. Pārējiem biļetes cena 9 eiro un tās pieejamas iepriekšpārdošanā www.bilesuserviss.lv un Biļešu serviss kasēs.

Festivāls notiek ar Rīgas Domes un Valsts Kultūrkapitāla fonda atblastu, informatīvi atbalsta Radio SWH un Tvnet.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu