Foto: Ģimeniskie Piena svētki noslēdzas ar skaistiem koncertiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto /TVNET

Nemanot par tradīciju kļuvušie Piena svētki, turpinot iepriekšējā gadā sākto Rīgas apkaimju atmodināšanu, 2. augustā kultūras pilī Ziemeļblāzma Vecmīlgrāvī piedzīvoja savu jau 11. pasākumu. Pasākums tā apmeklētājus priecēja ar krāšņu programmu un ģimenisku atmosfēru.

Uz parka skatuves kā galvenenie mākslinieki uzstājās Ewert and the Two Dragons no Igaunijas un mūsu pašu The Sound Poets, kā arī pašlaik Lietuvā aktuālie Garbanotas Bosistas. Svētkus atklāja Iļģi ar mūziku no folkrokoperas «Spēlēju, dancoju». Tikmēr pils lielajā zālē režisors Vladislavs Nastavševs atskaņoja paša komponēto mūziku no savām izrādēm un uzstājās par nupat izdoto pirmo albumu plašu atzinību guvusī grupa Sigma.

Paralēli koncertiem festivālā norisinājās RE! laikmetīgā cirka un ielu teātra izrādes, kā arī cirka skolas darbnīcas.


Gatavojoties Latvijas simtgadei,

Piena svētki šogad aicina novērtēt mūsu folkloras bagātības un fantazēt, kā šī «klasika» iedzīvotos mūsdienās.

Tāpat pasākumā darbojās visām paaudzēm interesantas radošās darbnīcas un aktivitātes - futbola mačs starp Lāčplēšiem un Melnajiem bruņiniekiem, bēdu likšana zem ķieģeļa, Tālavas taures pūšana, 1/4 satori dzejas dušas, masku darbnīca, dzīvais rēbuss, konkurss «Mis un Misters Latvijai 3 līdz 100» u.c.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu