Vardarbība Vācijā aizēno Baireitas festivāla atklāšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nesenā vardarbība Vācijā aizēnojuši slavenajam komponistam Rihardam Vāgneram veltītā Baireitas operas festivāla sākumu.

Rīkotāji atteikušies no festivāla tradīcijas - sarkanā paklāja izritināšanas. Atšķirībā no citiem gadiem pirmdienas vakarā nenotiks svinīgā atklāšanas ceremonija, tādējādi godinot piektdien lielveikalā Minhenē apšaudē bojāgājušos, kā arī vēl vairāku imigrantu nedēļas nogalē sarīkoto uzbrukumu upurus.

Šogad Baireitas festivālā pastiprināti arī drošības pasākumi.

Vāgnera festivāls ir starp Eiropas prestižākajiem kultūras notikumiem. Katru gadu to apmeklē ietekmīgi politiķi un uzņēmēji no visas pasaules.

Festivālu šogad atklās ar Vāgnera pēdējās operas «Parsifāls» uzvedumu. Lai gan šīs operas sižets saistīts ar kristietības simboliem un ticējumiem, festivāla rīkotāji paziņojuši, ka režisora Ūves Ērika Laufenberga interpretācijā iekļautas atsauces uz visām lielākajām reliģijām, tostarp arī uz islāmu.

«Parsifāls» ir ļoti piemērota opera šī gada festivāla atklāšanai, jo tā satur «miera un izlīguma vēstījumu», norādīja rīkotāju pārstāvis Pēters Emerihs.

Šī gada festivāla programmā iekļauti arī četrdaļīgā «Nībelungu gredzena» cikla, «Lidojošā holandieša», kā arī «Tristāna un Izoldes» uzvedumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu