Lucavsalā atklās cirka festivālu «Brīnumu pilna pasaule»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire/LETA

Rīgā, Lucavsalā, no 29.jūlija līdz 31.jūlijam notiks starptautisks bērnu un jaunatnes cirka festivāls «Brīnumu pilna pasaule», kurā piedalīsies dažādu valstu jaunieši vecumā no sešiem līdz 22 gadiem, informēja Rīgas cirka vadītāja Lolita Lipinska.

Bērnu un jaunatnes cirka festivāls «Brīnumu pilna pasaule» norisināsies jau desmito reizi.

Dalībnieku atlasei noslēdzoties, dalībai festivālā ir apstiprināti 50 priekšnesumi no sešām valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Itālijas, Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas. Šogad festivālā piedalīsies 15 cirka skolu un studiju pārstāvji.

Latviju pārstāvēs septiņas cirka studijas - «Jaunība», «Melanž», «Cilvēka kustību kultūras centrs» no Rīgas, «Jaunība» un «Vivat» no Daugavpils, «Smaids» no Valkas, kā arī «Arlekīns» no Salaspils. Piedalīsies arī divi individuālie dalībnieki no bijušās Rīgas Cirka studijas.

Festivāls «Brīnumu pilna pasaule» tiks atklāts 29.jūlijā plkst.18 ar festivāla atklāšanas izrādi, savukārt nākamajā dienā Lucavsalā, cirka teltī, būs skatāmas divas konkursa programmas. Abās festivāla izrādēs dalībnieku priekšnesumus vērtēs starptautiska žūrija. Konkursa izrāžu laikā arī skatītājiem būs iespēja nobalsot par savu simpātiju. Noslēdzoties abām konkursa izrādēm, žūrijas dalībnieki dosies uz apspriedi, lai izlemtu, kuriem festivāla dalībniekiem tiks piešķirtas nominācijas un kuri būs izpelnījušies tiesības uzstāties galā izrādē.

Festivāla noslēguma dienā Salaspilī, Rīgavas mūzikas un mākslas dārzā, no plkst.11 līdz 13 notiks festivāla dalībnieku bezmaksas izrāde-meistarklase.

Lipinska uzskata, ka festivāla dalībnieku tikšanās ar Salaspils iedzīvotājiem un Salaspils cirka studijas «Arlekīns» audzēkņiem kalpos kā labs stimuls bērniem nodarboties ar cirka mākslu savā brīvajā laikā. Vienlaicīgi ar meistarklasi Rīgavas kultūras namā tiks rīkota festivāla dalībnieku cirka studiju un skolu vadītāju tikšanās ar Salaspils domes un kultūras namu vadību, kuras laikā Rīgas cirks dalīsies starptautiskā cirka festivāla «Brīnumu pilna pasaule» rīkošanas pieredzē daudzu gadu garumā.

Savukārt plkst.13 Lucavsalā notiks festivāla «Lieliskā» izrāde ar festivāla labākajiem un profesionāliem cirka māksliniekiem, bet plkst.17 sāksies festivāla galā izrāde ar laureātu apbalvošanu. Šajā izrādē piedalīsies festivāla galveno balvu un specbalvu ieguvēji, kā arī spilgtāko priekšnesumu izpildītāji.

Biļetes uz cirka festivālu iepriekšpārdošanā var iegādāties «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu