Rojā notiks kino, mākslas un mūzikas festivāls «RojaL»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

No šodienas līdz 30.jūlijam Rojā sesto gadu pēc kārtas norisināsies kino, mākslas un mūzikas festivāls «RojaL», informēja pasākuma organizatoru pārstāve Zane Dzene.

Festivāla konkursa skatē sacentīsies Baltijas valstīs un Polijā tapušās jauno kinematogrāfistu filmas, kuras uzreiz pēc noskatīšanās analizēs profesionāļu žūrija. Labākā darba autors žūrijas vērtējumā saņems zelta godalgu, bet sudraba godalga tiks skatītāju simpātiju ieguvējam.

Latviešu animāciju festivālā pārstāvēs Vladimira Leščova, Kārļa Vītola un Jurģa Krāsona jaunākās filmas pieaugušajiem, bet animācijas darbnīcu bērniem vadīs animatore Ilze Ruska.

Īsfilmu programmu būs sarūpējis festivāls «2 Annas». Latviešu kino programmā iekļauta arī šogad Berlīnes kinofestivālā triumfējusī Renāra Vimbas debijas filma «Es esmu šeit», kā arī Unas Celmas drāma «Seko man».

Festivāla «RojaL» pasaules kino sadaļā šogad akcentēts dāņu kino - šī valsts tiks pārstāvēta ar sešām filmām, kuras piedāvā Dānijas Kultūras institūts Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Programmā iekļautas filmas «Babetes svētki», «Atmiņas par laulību» un «Eiropa», animācijas filmas «Lielais lācis» un «Degunradzis Otto», kā arī ģimenes filma «Karla un Jonass».

Festivāla «RojaL» laikā atklās arī mākslinieka Pētera Sidara darbu izstādi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu