Pēc septiņu gadu pauzes atkal notiks festivāls «Metalshow.lv»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

16. un 17. jūnijā Ķekavas pagasta Klaņģu kalnā (pēdējos gados tur notika festivāls «Klang!») pēc septiņus gadus ilgušas pauzes norisināsies Baltijā iecienītais smagās mūzikas festivāls «Metalshow.lv». Atklājot 2017. gada vasaras festivālu sezonu, «Metalshow.lv» tradicionāli saglabās savu žanrisko eklektiku, skatuvi atvēlot visdažādāko smagās mūzikas stilu pārstāvjiem. Uzstāsies labākās pašmāju metālmūzikas apvienības, kā arī ievērības cienīgi viesi no Somijas, Krievijas, Ukrainas, Japānas un Lietuvas.

Somu apvienība «Swallow the Sun» pārstāv ekstrēmā metāla žanru. Sākuši ar doom un death metālu, viņi savam skanējumam pievienojuši melodiskā un atmosfēriskā metāla iezīmes, tādējādi radot unikālu, daudzdimensionālu un atmosfērisku skanējumu.

«Arkona» ir folkmetāla grupa no Krievijas, kura savā muzikālajā daiļradē iedvesmojusies no slāvu mitoloģijas. Grupas specifiskais skanējums paliek atmiņā ikvienam, kurš redzējis viņu uzstāšanos. «Arkona» festivālā uzstāsies ar īpaši sagatavotu šovu.

Krietni tumšākas noskaņas festivāla programmā ienesīs ukraiņu stoner/ doom/ psychodelic meistari «Stoned Jesus», kas Latvijas klubos spēlējuši vairākas reizes, taču pirmo reizi pie mums uzstāsies uz brīvdabas skatuves.

Krievijas heavy metal grupa «Amatory» ir pārdzīvojusi neskaitāmas metamorfozes, tostarp arī gandrīz pilnīgu izjukšanu, tomēr atdzimusi kā fēnikss no pelniem un pēc trīs gadu pauzes klausītājiem sniegs jaunu muzikālo materiālu labākajās smagā metāla tradīcijās.

Death un melodic thrash apvienība no Helsinkiem «Dead Shape Figure» ir viens no profesionālākajiem somu smagās mūzikas projektiem. Īsti uguns aizdedzēji, ja kādam kļūst par vēsu.

«The Hypothesis» spēlē ekstravagantu moderno metālu. Nākuši no metāla lielvalsts Somijas, mūziķi rada mūziku, kas iedvesmo un aizrauj.

Savu daļu austrumnieciskas eksotikas festivālā ienesīs enerģiskie thrash metal pārstāvji «Survive» no Japānas.

Lietuviešu instrumentālā post rock/post metal grupa «Autism» mudinās gremdēties tumšās un noskaņām bagātās skaņu miriādēs.

Latviešu postmetāla apvienība «Soundarcade» festivālā uzstāsies pēc divus gadus ilgušas klusēšanas, uz skatuves redzēsim arī death’n’roll stila pamatlicējus «Sanctimony», kas uzskatāmi par vienu no spēcīgākajām latviešu smagās mūzikas koncertgrupām, un melodiskā death/black metāla adeptus «Preternatural», kuri festivālā uzstāsies atjaunotā sastāvā.

Viking/folk metāla pārstāvji «Varang Nord» ir viena no daudzsološākajām Latvijas grupām. Latgales vikingiem raksturīgs cīņas spars, dinamiska mūzika un pārliecinošs skatuves tēls.

Doom metal grupa «Heaven Grey» ir viena no Latvijas smagās mūzikas leģendām. Pārdzīvojusi vairākus traģiskus notikumus, grupa turpina darboties un pērn sagādājusi faniem jaunu, spēcīgu muzikālo materiālu.

Viena no nedaudzajām Latvijas black metal apvienībām «Urskumug» festivālā Metalshow.lv piedāvās pārliecinošas, tumšu noskaņu cauraustas kompozīcijas, kas aizraus ikvienu žanra cienītāju.

Motorizēta ritma sekcija, uzbrūkošs vokāls, dinamika, uzrunājošas melodijas un spēks raksturo death metal/deathcore apvienību «Mayla».

Grupa «Oceanpath» ir nebijusi parādība uz latviešu smagās mūzikas skatuves; viņi vienlaikus koķetē ar smago metālu, tajā pašā laikā iekļaujot savā repertuārā dziesmas ar izteiktām folk saknēm.

Dzirdēsim arī progressive death metal pārstāvjus «Pulse of Nebulae», jaudīgos metāla smagsvarus «Oghre» un extreme metal vienību «Stagnant Project».

Festivāls Metalshow.lv pirmo reizi notika 2005. gadā un strauji kļuva par vienu no vadošajiem alternatīvās mūzikas festivāliem Baltijā – līdz 2010. gada vasarai starp tā galvenajiem māksliniekiem pabija tādas smagās skatuves zvaigznes kā Cradle Of Filth, Exploited, Napalm Death, Pain, Caliban un daudzi citi.

Festivāls Metalshow.lv ikvienam metāla cienītājam sniegs iespēju izbaudīt lielisku atmosfēru izcilas mūzikas pavadījumā.

Biļetes var iegādāties šeit:

www.ticketshop.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu