Rokfestivālam «Wacken Open Air» būvē alus cauruļvadu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Gatavojoties Vācijas lielākā smagā metāla festivālam «Wacken Open Air», tā rīkotāji būvē alus cauruļvadu, lai transportētu aptuveni 400 000 tūkstošus litrus šī dzēriena uz koncertu norises vietu. Nelielā pilsētiņa Vakena, kuras iedzīvotāju skaits mērāms ap 1800, ik gadu augustā festivāla laikā uzņem vairāk nekā 75 000 viesu.

Rēķinoties ar lielo alus pieprasījumu, kas parasti ir vidēji 400 000 litru, pilsētiņā pirmo reizi tiek būvēts alus cauruļvads.

Cauruļvada sistēma būs gana ātra, lai ļautu bārmeņiem ieliet sešus alus sekundē, un vairs nebūs nepieciešama alus mucu piegāde ar kravas mašīnām.

Tukšo alus mucu apmaiņa ar pilnajām nereti bijis sarežģīts uzdevums, piegādātājiem pārvietojies cauri milzīgajiem festivāla apmeklētāju pūļiem. Cauruļvads atvieglos satiksmi un samazinās rindas pie bāriem.

Atsevišķi cauruļvadi tiks izbūvēti arī dzeramajam ūdenim, notekūdeņiem, optiskajiem kabeļiem un elektrības kabeļiem.

Festivāla organizētāji norāda, ka, protams, visu laiku kontrolēs higiēnu ūdens un alus caurulēs.

Festivāla norises vietā uzlabota arī drenāža, lai aizkavētu milzīgu peļķu veidošanos lietus laikā.

Kopumā festivāla norises vietas labiekārtošanā ieguldīts miljons eiro.

Pirmais «Wacken Open Air» festivāls notika 1990.gadā. To katru gadu apmeklē vidēji 80 000 cilvēku. Lielākais apmeklētāju skaits bija 2011.gadā, kad festivālā ieradās 86 000 klausītāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu