Nav apstiprinājušies terorisma draudi «Rock am Ring», festivāls atsāksies

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: THOMAS FREY / DPA

Terorisma draudu dēļ piektdienas vakarā pārtrauktais rokmūzikas festivāls «Rock am Ring» sestdien atsāksies un draudi nav apstiprinājušies, paziņoja policija.

«Mums ir prieks par jums. Festivāls turpinās!» tviterī paziņoja Koblencas policija.

Festivāla organizatori paziņoja, ka aizdomām par terorisma draudiem nav bijis pamata.

Sestdienas rītā policija turpināja pārmeklēt rokfestivāla norises vietu.

Festivāls tika pēkšņi pārtraukts piektdien ap plkst.21.30 (plkst.22.30 pēc Latvijas laika), kad tā organizators Mareks Līberbergs uzkāpa uz skatuves un aicināja apmeklētājus atstāt teritoriju.

Aculiecinieki stāstīja, ka apmeklētāji aizgājuši mierīgā un kontrolētā veidā, un teritorija tika atbrīvota pusstundas laikā, lai policija varētu to pārbaudīt.

Pa skaļruņiem tika pārraidīts paziņojums: «Terorisma draudu situācijas dēļ festivāls uz šodienu ir atcelts. Mēs ceram, ka tas varēs turpināties rīt. Lūdzu, dodieties uz izejām.»

Federālās valdības iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs atbalstīja lēmumu par festivāla pārtraukšanu, jo «festivāla apmeklētāju drošībai ir jābūt prioritātei».

Festivāls «Rock am Ring», kas kopš 1985.gada notiek Reinzemes-Pfalcas federālajā zemē Vācijas rietumos, tradicionāli ilgst trīs dienas - no piektdienas līdz svētdienai. Šo Vācijas slavenāko rokfestivālu parasti apmeklē desmitiem tūkstoši roka fanu.

Bija gaidāms, ka šogad festivālu apmeklēs līdz 90 000 viesu. Drošība tajā tika pastiprināta pēc Mančestras terorakta, palielinot policijas klātbūtni par 1200 policistiem.

Piektdienas vakarā atklājot festivālu, Līberbergs bija pieminējis Mančestras terorakta upurus.

Bija paredzēts, ka festivāla pirmā vakara nagla būtu grupa «Rammstein», kurai bija paredzēts uzstāties plkst.22.30 (plkst.23.30. pēc Latvijas laika).

Paralēli rīkots festivāls «Rock im Park» Bavārijas pilsētā Nirnbergā, kur tām pašām grupām bija paredzēts uzstāties citā secībā, piektdienas vakarā notika kā plānots.

Festivāla organizatoru paziņojums FB

Festivāla Rock am Ring koncerts, 2.jūnijs, 2017

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu