Policija atzīst - «Rock am Ring» tika pārtraukts bez reāla pamata

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas policija trešdien atzinusi, ka rokmūzikas festivāls «Rock am Ring» tika pārtraukts bez reāla pamata, jo bažas par terorisma draudiem radījusi pārrakstīšanās darbinieku sarakstā. Festivāls tika pēkšņi pārtraukts 2. jūnija vakarā, kad tā organizators Mareks Līberbergs pēc policijas lūguma uzkāpa uz skatuves un aicināja apmeklētājus atstāt teritoriju.

Aculiecinieki stāstīja, ka 87 000 festivāla apmeklētāju aizgājuši mierīgā un kontrolētā veidā, un teritorija tika atbrīvota pusstundas laikā, lai policija varētu to pārbaudīt.

Policija trešdien paziņoja, ka

skatuvju uzstādīšanai noalgotā uzņēmuma darbinieku sarakstā divi vārdi bijuši uzrakstīti kļūdaini, kā rezultātā radušās bažas par iespējamo islāmistu iefiltrēšanos festivāla norises vietā.

Žurnāls «Focus» ziņoja, ka darbinieki, kuru vārdi uzrakstīti nepareizi, bijuši sīrieši.

«Tobrīd situācija bija ļoti nopietna, mēs nevarējām izslēgt, ka tiek plānots uzbrukums,» laikrakstam «Allgemeine Zeitung» sacīja Reinzemes-Pfalcas policijas priekšnieks Johaness Kuncs.

Sākotnēji aizdomās par iespējamo terorakta plānošanu policija aizturēja trīs cilvēkus, kuri pieder pie salafistu kopienas, bet drīz vien visus trīs atbrīvoja.

Nākamajā dienā policija paziņoja, ka terorisma draudi nav apstiprinājušies un festivāls turpinājās.

Festivāls «Rock am Ring», kas kopš 1985. gada notiek Reinzemes-Pfalcas federālajā zemē Vācijas rietumos, tradicionāli ilgst trīs dienas - no piektdienas līdz svētdienai.

Kuncs norādīja, ka nākotnē festivālos nepieciešams pastiprināt drošības pārbaudes, lai policija varētu pārbaudīt identitāti visiem cilvēkiem, kas strādā festivāla norises vietā.

Pašreiz policija pārbauda festivālam nolīgto apsardzes firmu darbinieku identitātes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu