Festivāls «Saldus saule» izsludina šā gada programmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ērika Ķiģeļa piemiņai veltītais rokestivāls «Saldus saule» šogad spīdēs divas dienas un iesāksies 21. jūlijā plkst. 18 ar lielu troksni un kārtīgu rokmūziku, kuru radīs MCC Black Bulldogs un latviešu rokeris Jānis Bukums. Turpinājumā festivāla apmeklētāji varēs baudīt grupu «Rīgas modes», «Johnny Salamander», «Tumsa», «Colt», «Dzelzs vilks», «Musicqq» un «Ryga» priekšnesumus.

Paralēli centrālajai skatuvei jau no plkst. 17 Kalnsētas parka pļavā notiks «Saldus saules» gadatirgus, kurā gan lielajiem, gan mazajiem apmeklētājiem būs iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs - keramikas darbu veidošanā, iemēģināt roku šaušanā ar loku, drosmīgākajiem tiks piedāvātas izjādes ar zirgu, kā arī varēsiet relaksēties pirts procedūrās, lai uzņemtu spēkus tālākai festivāla baudīšanai. Visus gaidīs arī plašs un interesants mājražotāju tirgus, sākot no skaistuma lietiņām un festivālā noderīgiem aksesuāriem, līdz pat visdažādākajiem našķiem. Toties A5Guitars teltī piedāvāsim apskatīt Latvijā, Liepājā ražotas unikālas elektriskās ģitāras, kuras katra ir neatkārtojama ar to, ka tas ir roku darbs un otras tādas ģitāras pasaulē nav.

Ikviens festivāla apmeklētājs varēs baudīt gardu maltīti, kuru būs sarūpējuši vietējie ēdinātāji.

Šogad īpaša uzmanība tiks pievērsta festivāla vēsturiskajam ritējumam. Būs iespēja ielūkoties Saldus pilsētas bibliotēkas sagatavotajos «Saldus saules» foto arhīvos un, kas zina, iespējams, pat kādā vēsturiskajā liecībā ieraudzīt sevi vai kādu savu paziņu. Jaņa Rozentāla Saldus vēstures un mākslas muzejs piedāvās iepazīties ar Ērika Ķiģeļa ekspozīciju. Šis cilvēks cienījami nesis Saldus vārdu tolaik un tagad, ir talantīgs un godājams mākslinieks, kura talantu viņa radītajos darbos mēs novērtējam un baudām vēl šodien. Saldus mākslas skolas audzēkņi būs sagatavojuši savu redzējumu par «Saldus sauli». Iesaistot festivāla apmeklētājus un dalībniekus, tiks radīti skaisti mākslas darbi, kas ļaus «Saldus saulei» iemirdzēties vēl spožāk un krāsaināk.

Festivāla otrā diena sāksies jau plkst. 11, kad turpināsies «Saldus saules» gadatirgus un aktivitātes pļavā, bet jau plkst. 12 notiks bērnu un jauniešu koncerts «Saldus saulīte».

Sestdienas pēcpusdienā no 16:00 visus priecēs tādas grupas kā «Gain Fast», «Triana Park» u.c.

Festivālā šogad darbosies atsevišķa, labiekārtota VIP zona, savukārt netālu no festivāla Kalna ieejas būs izvietota VIP autostāvvieta. Bet vislabāk festivāla noskaņu varēsiet izbaudīt, nakšņojot festivāla telšu pilsētiņā. Telšu pilsētiņa būs atvērta no piektdienas vakara līdz svētdienas pusdienlaikam.

Festivāla biļetes pieejamas Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv. Tuvojoties festivālam, biļešu cena pieaugs. Festivālu atbalsta Saldus novada pašvaldība, akciju sabiedrība Aldaris, Amber Distribution, informē – Radio SWH Kurzeme.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu