Lucavsalā norisināsies bērnu un jauniešu cirkam veltīts festivāls «Brīnumu pilna pasaule»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Lucavsalā no 14.jūlija līdz 16.jūlijam norisināsies 11.starptautiskais bērnu un jauniešu cirkam veltīts festivāls «Brīnumu pilna pasaule», informēja biedrības «Cirka mākslinieku asociācija» pārstāve Lolita Lipinska.

Festivālā uzstāsies 80 jaunie cirka mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Ukrainas un Šveices. Viņi ir 17 dažādu cirka skolu audzēkņi vecumā no pieciem līdz 25 gadiem, kuru priekšnesumus vērtēs starptautiskā žūrija.

Cirka telti būs skatāmas četras izrādes, kurās dalībnieki demonstrēs savas prasmes dažādos cirka mākslas žanros.

Festivāla atklāšanas izrāde notiks 14.jūlijā plkst.18.30 un tajā piedalīsies mākslinieki no visām pasākuma dalībvalstīm.

15.jūlijā plkst.15 norisināsies konkursa pirmā programma, pēc kuras plkst.17 paredzēts konkursa otrās programmas sākums. Abās izrādēs konkursantu sniegumu vērtēs gan starptautiska žūrija, gan arī skatītāji, kuru balsojums noteiks šī gada festivāla «Skatītāju simpātijas» balvas ieguvēju.

Savukārt 16.jūlijā plkst.11 festivāla dalībnieki būs sastopami arī Salaspilī, kur Rīgavas mūzikas un mākslas dārzā būs skatāma īpaša izrāde un meistarklase. Apmeklētājiem kopā ar studiju audzēkņiem būs iespēja arī pašiem izmēģināt savus spēkus dažādos cirka žanros.

Vēlāk, plkst.18, Lucavsalā notiks festivāla Galā izrāde, kurā arī tiks noskaidroti žūrijas un skatītāju balsojuma rezultāti. Galā Izrādi pamatā veidos visaugstāk novērtētie priekšnesumi.

Stundu pirms katras festivāla izrādes sākuma cirka teltī un pie tās tiks rīkotas dažādas aktivitātes kopā ar cirka studiju jauniešiem un citu radniecīgo radošo grupu dalībniekiem. Tāpat festivāla apmeklētāji uz festivāla izrādēm var ierasties ar zīmējumiem vai kādiem citiem radošiem darbiem, kas veltīti cirka tēmai, jo labākie skatītāju darbi arī saņems īpašus apbalvojumus, sacīja Lipinska.

Festivālu rīko biedrība «Cirka mākslas akadēmija» sadarbībā ar Rīgas domi, Salaspils dome, kā arī kultūras nami «Rīgava» un «Enerģētiķi».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu