Ralfs Eilands: Latvijā festivāli ir pasaules līmenī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

«Man Latvijas festivāli noteikti patīk labāk nekā ārvalstīs. Piemēram, tādā festivālā kā Positivus ir vislabākā lokalizācija un cilvēku skaits. Nesen biju aizbraucis grupu Radiohead paklausīties uz Glastonbury festivālu Vācijā - man ļoti nepatika tās cilvēku masas, arī pati izvēlētā lokācija. Vēl papildus tam bija sauss laiks un līdz ar to daudz putekļu apkārt. Tāpēc man tiešām šķiet, ka mums ir palaimējies ar to, ka mēs esam Baltijā,» secina mūziķis.

«Latvijas festivālos ir iegūstams komforts un brīva vieta sev apkārt, kas latvietim ir ļoti svarīgi. Šogad vēl man ir ieplānots doties arī uz Angliju Eminemu klausīties - it kā esmu priecīgs, bet tajā pašā laikā zinu, ka tur būs lietus, dubļi, ļoti daudz cilvēku un daudz jāstaigā, līdz ar to jūtas ir dalītas. Bet tad jau manīs.

Ceru, ka redzēšu Eminemu, nevis masu skudru,

stāvot aiz tūkstošiem cilvēku,» par festivāliem runā Ralfs Eilands.

Uz jautājumu, kuri ir topa festivāli Latvijā, Ralfs atbild:«Pirmajā vietā viennozīmīgi man ir Positivus - tas ideāli atbilst manām ekspektācijām. Tālāk mani saista festivāli, kas ir nedaudz citādāki savā konceptā, bet joprojām ar festivāla noskaņu, kā, piemēram, Rīgas Ritmi - kas ir lielisks pierādījums tam, ka festivāls var darboties kā vairāku koncertu sērija, neizbraucot ārpus pilsētas un nepavadot laukos vairākas dienas no vietas.»

Ralfs arī uzskata, ka došanās uz festivālu kopā ar ģimeni ir jauka. «Manuprāt, tas ir forši. Es katru gadu dodos ar ģimeni uz festivāliem. Piemēram, Positivus esam apmeklējuši desmit gadus pēc kārtas. Mēs varam laiku pavadīt gan kopā, gan katrs ar savu draugu kompāniju - jo ir gan sportiskas aktivitātes, gan cita veida izklaides, lai lieliski pavadītu laiku festivālā. Priecē tas, ka šajā festivālā ir padomāts par visām vecuma kategorijām,» domā Ralfs. «Domāju, ka cilvēkiem ir diezgan grūti izlemt, kurp doties un vai vispār to darīt, jo tā nauda ir tik, cik ir katram, savukārt festivāli šobrīd ir kā sēnes saplaukušas pēc lietus. Saku, ka vasarā ir jātērē, nevajag krāt - ir jāizbauda mirklis, kamēr var. Citi domā - o, būšu vecs, tad ceļošu - kāpēc? Ceļo tagad! Tāpat arī, ja tev ir nauda un kompānija, tad dodies uz festivāliem šogad. Un kas attiecas uz lietu - tam ir savs šarms. Man, piemēram, liekas, ka

vairāk es izbaudu mūziku lietū, jo tad pie skatuves pienāk tikai tie cilvēki, kuriem tiešām interesē

konkrētā grupa. Īsta melomānija. Varbūt mazāk tāda kā ballīte sanāk, bet vairāk - mūzikas baudīšana.»

Sadarbībā ar tirdzniecības parku «Alfa».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu