«Fono Cēsis» 1. diena sniedz lielu mūzikas enerģijas lādiņu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

VCakar Cēsu pils parkā sākās festivāls «Fono Cēsis», un tā laikā uzstājās tādas grupas kā «Dzelzs Vilks», «Satellites LV» un džeza apvienība no Bruklinas, ASV, «Nat Osborn Band».

«Fono Cēsis» šā gada grupu sarakstu veido arī tādi mūziķi un grupas kā «Ewert and the Two Dragons» (Igaunija), Edavārdi, «Bandmaster», «Franco Franco», «Indygo», «Gapoljeri», Čipsis un Dullais, Imants Daksis, «Fish Art», «All Day Long», «Doni Tondo», kā arī Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas džeza ansamblis.

Par ballīti pēc grupu koncertiem rūpēsies arī dīdžeji – piektdienā Toms Grēviņš, bet sestdienā Artis Dvarionas. Tāpat sestdienas pēcpusdienā Cēsu pils parkā sanākušos ļaudis izklaidēs kungi no apvienības «Comedy Latvia».

Nākamajā dienā koncerti atsāksies no plkst. 14.

Festivāla dalībniekiem būs pieejama arī telšu pilsētiņa, kur būs gaisma, tualetes, atkritumu tvertnes un ūdens. Par drošību un kārtību rūpēsies pašvaldības policija, tomēr teritorija nebūs norobežota un tai nebūs pastāvīgas apsardzes, tādēļ organizatori iesaka vērtīgas lietas neatstāt bez uzraudzības.

«Fonoklubs» šajā nedēļas nogalē mainīs savu darba laiku, strādājot no pusnakts līdz sešiem rītā. Par mūziku gan iekštelpās, gan īpaši «Fono Cēsis» nogalei izbūvētajā āra skatuvē rūpēsies dīdžeji All-Viss, Z:le, Funky dj Elegant un DJ Monsta.

Pasākums šādā formātā norisināsies ceturto gadu, turpinot kādreizējā mūzikas un sporta festivāla «Fonofest» tradīciju. Starp iepriekšējo gadu pazīstamākajiem māksliniekiem ierindojas tādas pašmāju apvienības kā «Pērkons» un «Skyforger», arī britu folkroka zvaigzne Frenks Tērners.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu