«Sunset» festivāla pirmā diena: Džesija Veira, Rīgas Modes, Franco Franco

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pirmdien «Sunset» festivāla pirmajā dienā Siguldas pilsdrupu estrādē uzstājās britu dziedātāja Džesija Veira, bet viņu iesildīja pašmāju grupas «Rīgas modes» un «Franco Franco», pavēstīja festivāla organizatori.

Festivāla atklāšana pulcēja prāvu klausītāju pulku, kurus lutināja gan mākslinieces skanīgā balss gan siltais vakars.

«Rīgas modes» aizvadītā gada pavasarī izdeva grupas otro albumu «Fantastiski». Tajā apkopotas 11 dziesmas par pusaudžu problēmām un cīņu ar kaitīgajiem ieradumiem. Populārākās grupas dziesmas karjeras laikā ir «Rīgas modes», «Boifrendi» un «Es nesaprotu».

«Franco Franco» ir viena no spilgtākajām un aktīvākajām indīpopa apvienībām Latvijā. Tās 2016.gada izskaņā izdotais mazalbums «Moon + Light» ieguvis mūzikas kritiķu atzinību un nominēts «Zelta mikrofona» balvai kā labākais alternatīvās vai «indie pop» mūzikas ieraksts.

«Rīgas Modes» un «Franco Franco»
Vēl šīvakara programmu bagātinās pašmāju inteliģentās popmūzikas grupas «Rīgas Modes» un «Franco Franco».

«Rīgas Modes» paši par sevi saka: «Kaut kur starp daudzstāvu blokmājām un pusaudžu problēmām deviņdesmitajos nāca vēlme izteikt sevi mūzikā. Pēc vairākiem gadiem viņi atrada cits citu, pieslēdza mikrofonus, pastiprinātājus un «Rīgas Modes» bija dzimušas.»

«Franco Franco» pārsteidz ar izcili juteklisku un spēcīgu dziedājumu, kā arī kinematogrāfisku skaņas lidojumu. Grupas enerģiskās dzīvās uzstāšanās padara «Franco Franco» par apvienību, kas jāredz ikvienam melomānam.




Biļetes uz festivālu vēl pieejamas «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās un www.bilesuserviss.lv tīklā visā Latvijā. Festivāla laikā darbosies kase.

Festivāls turpināsies 9.augustā, kad uz skatuves kāps jaunzēlandiešu apvienība «The Naked and Famous», bet 15.augustā - britu trio «The XX».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu