«Summer Sound» laikā saistībā ar narkotiku lietošanu vai glabāšanu aizturētas 14 personas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Festivāla «Summer Sound» laikā Liepājā saistībā ar narkotiku lietošanu vai glabāšanu aizturētas kopumā 14 personas, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Festivāla norises vietā un tās apkārtnē konstatēti vairāki pārkāpumi saistībā ar narkotiku lietošanu vai glabāšanu. Divi no aizturētajiem bijuši nepilngadīgie, kuriem drīzumā paliks 18 gadi. No 14 aizturētajām personām astoņas tiek turētas aizdomās arī par narkotisko vielu glabāšanu - atsevišķos gadījumos pie festivāla apmeklētājiem tika atrastas, iespējams, narkotiskās vielas. Tās ir atsavinātas, un ir sāktas pārbaudes, lai precizētu atrasto vielu sastāvu. Kā skaidroja Šeršņova, galvenokārt šīs personas nebija liepājnieki, bet gan pilsētas viesi, un šie pārkāpumi tika konstatēti, izmantojot Valsts policijas un Valsts ieņēmuma dienesta muitas pārvaldes kinologus.

Divu dienu laikā konstatēts, ka pieci nepilngadīgi festivāla apmeklētāji atradušies alkohola reibumā.

Dažiem festivāla apmeklētājiem izcēlušies konflikti ar citām personām. Atsevišķos gadījumos konflikti beigušies arī ar miesas bojājumu nodarīšanu. Pasākuma laikā reģistrētas arī dažas zādzības. Tāpat arī aizturētas un pārbaudītas divas meklēšanā esošas personas.

Festivāla norises laikā Liepājas pusē tika veikta arī ceļu satiksmes uzraudzība, tostarp alkohola pārbaudes transportlīdzekļu vadītājiem, lai pārliecinātos, vai šoferi pie stūres nav sēdušies alkohola reibumā. Kopumā apturētas četras personas, kas vadīja transporta līdzekļus alkohola reibumā, no tiem divi bija velosipēdisti. Bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām pārvietojušies četri autovadītāji.

Nedēļas nogalē ceļu satiksmes jomā kopumā noformēti 104 protokoli, no tiem 49 ir par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, savukārt 10 protokoli noformēti par automašīnas drošības jostu nelietošanu.

Kārtību un drošību festivāla laikā nodrošināja Valsts policija, savukārt festivāla teritorijā - apsardzes darbinieki. Drošību uz ūdens festivāla teritorijā nodrošināja Valsts robežsardze. Tāpat sestdien, 29.jūlijā, strādāja arī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas darbinieki, kuri apmeklētājiem sniedza informāciju par aktuālajiem drošības jautājumiem.

Pludmales festivāls «Summer Sound» norisinājās 28. un 29.jūlijā, un tajā uzstājās vairāk nekā 50 mākslinieku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu