Sākas festivāls «Laba daba». Izmaiņas programmā!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto,TVNET

No 4. līdz 6.augustam Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā «Ratnieki» notiekošais starptautiskais mūzikas festivāls «Laba daba» izziņo izmaiņas programmā.

Sakarā ar to, ka iepriekš izziņotais reggae mūziķis U-Roy nonācis sarežģītā situācijā un viņam liegta izceļošana no savās mītnes zemes Jamaikas, festivāls pēdējās dienas operatīvi strādājis un U-Roy vietā piedāvā cita reggae veterāna - Denisa Alkapones (Dennis Alcapone) koncertu.

Īstajā vārdā Deniss Smits (Dennis Smith) savu mūziķa karjeru sāka nejauši - strādājot par metinātāju Jamaikas publisko pakalpojumu sfērā, viņš vienlaikus bija aktīvs piecdesmitajos gados aktuālo deju vakaru apmeklētājs, iespaidojoties no minētā U-Roy, King Tubby un citiem. 1969. gadā Deniss pats sāka dīdžejot un strauji guva atpazīstamību savā dzimtenē, piesaistot ietekmīgā producenta Kīta Hadsona (Keith Hudson) - Boba Mārlija (Bob Marley) klasesbiedra un "The Skatalites» dalībnieka uzmanību, kurš lūdza Denisam Alkaponem ierakstīt savas dziesmas, kuras Kīts producēja un atskaņoja. No 1970. līdz 1973. gadam mūziķis izdevis vairāk kā simts singlus un trīs albumus. Tagad to skaits ir audzis. Pēdējo albumu Deniss Alkapone izdevis kopā ar mūziķi Mad Professor.

Festivālā Deniss Alkapone uzstāsies kopā ar vēl vienu Jamaikas mūziķi Vinstonu Rīdiju (Winston Reedy), kurš bijis ilggadējs grupas "The Cimarons» dalībnieks un mūziķu U-Roy, Yellowman un Tappa Zukie dīdžejs.

Abi mūziķi kopā ar pavadošo sastāvu uz skatuves kāps festivāla pirmajā dienā - 4.augustā plkst. 00:30

Laba Daba» Radio NABA tiešraidē jau piekto gadu

Šogad jau piekto gadu Latvijas Radio 6 – Radio NABA ēterā būs dzirdama īpaša radio tiešraide no Starptautiskā mūzikas festivāla «Laba Daba», kas radio viļņos teju 35 stundas raidīs festivāla notikumus, koncertus, sarunas un labdabīgās festivāla sajūtas.

Piecu gadu laikā no atsevišķām intervijām un Radio NABA raidījumu festivāla apskatiem tiešraides programma ir kļuvusi par audiālu festivālu ētera viļņos. Radio NABA no festivāla teritorijas raidīs no piektdienas pēcpusdienas plkst. 14.00 līdz svētdienai, pieslēdzoties Lāča, Eža un Suņa skatuvēm, veidojot uz vietas brīvdabas studijā mazkoncertus un skaņu eksperimentālās darbnīcas, iesaistot festivāla viesus un dalībniekus interaktīvās spēlēs un konkursos ar audiālām balvām. Festivāla brīvdabas radio studijā norisināsies arī sarunas ar festivāla mūziķiem, māksliniekiem, aktivitāšu veidotājiem un festivāla organizatoriem. Savukārt, blakus studijai darbosies ierakstu iegādes punkts, kur varēs gan iegādāties mūzikas grupu albumus un autogrāfu sesijās sastapt pašus mūziķus.

Festivāla radio tiešraidi nodrošinās Radio NABA ētera instruktori un raidījumu vadītāji: Atis Žagars, Uldis Rudaks, Klāvs Lauls, Artis Ozoliņš, Eduards Ozoliņš, Aija Fedorova un Anete Enikova, ar tematiskām aktivitātēm ētera programmā piedalīsies raidījumi «Nabarīts», laikmetīgās skatuves mākslas izziņas raidījums «Melnā kaste», literatūrai veltītais raidījums «Bron-Hīts» u.c.

Sestdienas rītā ar īpašiem mazkonceriem radio studijā viesosies dažādi mākslinieki. Pirmais plkst. 11.00 būs Guntis Veilands kopā ar mūziķi Leldi Ritenieci un aktieri Tomu Liepājnieku, kuri izrādīs muzikāli garnētu izrādi «Sidraba ābele». Plkst. 12.00 japāņu mākslinieks Kenta Hayashi uzstāsies ar speciāli radio formātam sagatavotu priekšnesumu. Savukārt no plkst. 13.00 – 14.00 Roberts Gobziņš un mixmāsters Raitis piedāvās skaņu laboratoriju un labu darbu ar cilvēkiem.

Tiešraides programmas aktualitātēm varēs sekot līdzi sociālajos medijos ar norādi #labadabalive, bet klausītāji, kas vēlēsies paziņot par īpaši spilgtiem un tiešraides vērtiem notikumiem, aicināti to darīt, pievienojot saviem ierakstiem #labadabalive un studijas tālruni (tiešraides laikā darbosies sms un Whatsapp režīmā) - 20020212.

«Dzīvajā ēterā» Radio NABA raidīs 14.00 – 4.00, sestdien 9.00 – 4.00, savukārt pārējā laikā atskaņos koncertieraktus no festivāla programmas. Festivāla tiešraidi varēs dzirdēt pasākuma norises vietā, internetā - naba.lv un Latvijas radio 6 - FM 95.8 Rīgā, kā arī festivāla teritorijā un telšu pilsētiņā.

Starptautiskais mūzikas festivāls "Laba Daba» notiek Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā "Ratnieki» Līgatnes novadā no 4. līdz 6.augustam. Biļetes uz festivālu pieejamas visās "Biļešu serviss» tirdzniecības vietās un interneta vietnē www.bilesuserviss.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu