Summertime: pasaulslavens pianists Ineses Galantes festivālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Starptautiskā mūzikas festivāla «Summertime – ielūdz Inese Galante» ceturtajā dienā klausītājus priecēs viens no spilgtākajiem jaunajiem Latvijas pianistiem Reinis Zariņš. 12. augustā Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē Reinis, trīskārtējs Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts, uzstāsies publikas priekšā ar savu unikālo programmu, kura ir patiess klasiskās mūzikas paraugs.

Pasaulē labi pazīstamais pianists rīdzinieks Reinis Zariņš ir uzvarējis 11 starptautiskos konkursos, piedalījies prestižos festivālos gan Eiropā, gan ASV, kā arī saņēmis Gada labākā mākslinieka balvu. Mūziķa radošajā bagāžā ir sadarbība ar tādiem slaveniem kolektīviem un diriģentiem kā Maskavas kamerorķestris, Kremerata Baltica, Ostrobothnian Chamber orchestra, Pjērs Bulēzs, Pēters Etvošs, Pablo Erass-Kasado, Djego Masons un citi. Reinis jau kopš desmit gadu vecuma uzstājas uz lielākajām pasaules koncertzāļu skatuvēm kā solists, un viņa repertuārā harmoniski savijas dažādi muzikālie žanri līdz ar multimediju projektiem.

«Inesi Galanti Latvijas publika ir ļoti iemīļojusi, un tāpēc ir tikai pašsaprotami, ka viņas festivāls Summertime jau ir laba un kārtīgi nostiprinājusies tradīcija un festivāla koncerti saņem plašu auditorijas atzinību. Man ir liels gods šogad uzstāties ar solokoncertu Summertime ietvaros, jo, manuprāt, tā ir iespēja piedāvāt Latvijas skatītajiem manu mūziku citādāk, jaunā veidā, galu galā – muzikālā daiļrade jau apriori ir paredzēta skatītājiem,» teica Reinis Zariņš.

Šobrīd Reinis dzīvo Londonā, bet regulāri sniedz koncertus dzimtajā Latvijā, lai priecētu klausītājus ar jaunām un neparastām programmām. Šogad klajā tiks laists pianista trešais studijas albums ar miniatūru ciklu, kuru tieši slavenajam pianistam ir sarakstījuši zināmākie Latvijas komponisti.

Reinis Zariņš uzstāsies Dzintaru koncertzālē 12. augustā festivāla Summertime – ielūdz Inese Galanteietvaros, sniedzot vienu dienas koncertu, kas pirmo reizi pieteikts festivāla programmā. Atgādinām, ka šovasar festivāls norisināsies no 9. līdz 13. augustam Dzintaru koncertzālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu