Sākas Mūsdienu ritma mūzikas festivāls «Ventspils Groove 2017»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 14. līdz 19. augustam PIKC Ventspils Mūzikas vidusskola un Ventspils Kultūras centrs rīko XII Mūsdienu ritma mūzikas festivālu – meistarklases «Ventspils Groove 2017». Festivāla meistarklasēs aicināti piedalīties dažādu paaudžu un iepriekšējas sagatavotības dalībnieki - Latvijas mūzikas skolu un vidusskolu audzēkņi, augstskolu studenti, pedagogi un citi interesenti.

Meistarklašu darba kārtība: priekšpusdienā - praktiskas nodarbības pie dažādu instrumentu pasniedzējiem, pēcpusdienā - audzēkņu muzicēšana ansambļu sastāvos. Darbs ar dalībniekiem tiks organizēts atbilstoši viņu priekšzināšanu līmenim, izvēlētajai specialitātei un skaitam. Arī Junior Big Band gaidīs jaunus dalībniekus (trompetes, tromboni, saksofoni, ģitāras, basģitāras, klavieres, bungas).

Ventspils Groove 2017 koncertos būs jūtamas jaunas vēsmas - tie kļūst neakadēmiskāki. Koncerti tuvosies vieglās mūzikas žanram, neziedojot neko no ierastās kvalitātes - visi mākslinieki ir augstākās raudzes profesionāļi. Akadēmiskais džezs ir un paliek liela vērtība, bet šogad koncertos skanēs arī spāņu «šlāgeris» šī žanra labākajās izpausmēs, romantiska ģitāras mūzika, temperamentīgais funk, kā arī neaizvietojamais un publikas karsti mīlētais Big Band.

Festivāls notiek ar Ventspils pilsētas domes un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

***

Pasākumu programma

15.augusts
Ventspilī, Amatnieku laukumā
Plkst. 19:00
Uzstājas grupa «5 Man Band»

Sastāvs izveidojies Ventspilī 2016. gada rudenī, kad ģitārists, komponists un aranžētājs Ģirts Celmiņš kopā ar saksofonistu Renāru Lāci apvienoja kolektīvā piecus jaunus mūziķus. «5 Man Band» (5MB) sastāvs izpilda Ģirta Celmiņa orģinālmūziku. Orģinālkompozīcijās saklausāmas dažādu mūzikas virzienu iezīmes - džezs, blūzs, roks, jazz-fusion, world music u.c.

Katrs no grupas dalībniekiem ir neatņemama sastāvdaļa - ģitārists un komponists Ģirts Celmiņš, soprāna, alta un tenora saksofonists Renārs Lācis, taustiņinstrumentālists Roberts Nejs, kontrobasists un basģitārists Uģis Immers, bundzinieks un perkusionists Sanijs Bondars.

16. augusts

Ventspils Groove 2017 atklāšanas koncerts

Uzstāsies Ventspils Groove 2017 meistarklašu pasniedzēju lieliskā kompānija, kā arī Ventspils Mūzikas vidusskolas stīgu kvartets ar Stephane Escoms 20. gadsimta sākuma spāņu vieglās mūzikas programmu Pepita Greus.

17. augusts

Latvijā pazīstamākie un izcilākie vairāku paaudžu ģitāristi - Aivars Hermanis, Kaspars Zemītis, Mārcis Auziņš - 2011. gadā apvienojās apvienībā - akustisko ģitāru trio. Ģitāristu trio savos koncertos atskaņo pasaulē populāru autoru, kā arī pašu kompozīcijas savos aranžējumos. Lai arī trio dalībnieki katrs individuāli ir pieprasīti studiju un koncertu mākslinieki un regulāri piedalās un muzicē daudzos klausītājiem zināmos muzikālos projektos, trio aizvien rod unikālu iespēju pāris reizes gadā apvienoties kopējā muzicēšanas priekā sev un klausītājiem.

18. augusts

FunCOOLio ir instrumentālās mūzikas apvienība, kas uzstājas ar kompozīcijām funk/fusion stilā ar džeza elementiem. Grupas daiļrade apvieno 70. gadu funk mūziku ar mūsdienu mūzikas populārajiem elementiem, kurus parasti izmanto dīdžeji un elektronikas mūzikas producenti: čirkstēšana (scratch), cilpas (loops). FunCOOLio spēlē pašsacerētu mūziku un cenšas savu daiļradi pasniegt viegli uztveramā un saprotamā veidā.

19. augusts

Uzstājas festivāla Ventspils Groove 2017 meistarklašu audzēkņi. Visu nedēļu tie čakli gatavojuši koncertprogrammu starptautiskas pasniedzēju komandas, piemēram, Ulda Vītola, Daniela Čačija, Gerharda Orniga, Renāra Lāča, Kaspara Kurdeko, vadībā.

Savukārt noslēguma koncertā uzstāsies Very Big Bigband - paplašinātais bigbends, kurā piedalīsies Ventspils Big Band, Liepājas bigbends un pieaicinātie profesionāļi no Latvijas Radio bigbenda, kā arī meistarklašu pasniedzēji. Koncertu ievadīs konkursa Competition Ventspils Groove uzvarētāji - grupa no Rīgas Doma kora skolas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu