«Piena svētki» izziņo pilnu programmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pilsētas festivāla «Piena svētki» organizatori publicējuši pilnu pasākuma programmu. Šogad festivāls notiks Rīgas svētku ietvaros 19. un 20. augustā kafejnīcas «Piens» apkārtnē īpaši labiekārtotā teritorijā.

Pasākuma orbītas centrā ir mūzika. Sestdienas vakara nagla būs Iļjas Lagutenko un viņa kolēģu – grupas «Mumiy Troll» dalībnieku – audiovizuālā performance «Kosmiskais reiss» («Космический рейс»), bet svētdien – Shipsea un domubiedru grupas «Nepāriet» sagatavotā Imanta Kalniņa dziesmu programma «ImKa. Shipsea. Nepāriet», kurā latviešu dzīvās klasikas skaņdarbi ieguvuši jaunu interpretāciju. Abi minētie priekšnesumi ekskluzīvi veidoti speciāli «Piena svētku» festivālam.

Muzikālo spektru veidos arī latviešu grupas «Pērkons», «Ezeri», «Polifauna», «100 baltas dvēseles», «Jāņa Ruņģa klātbūtne», «Pacific K», reperis ansis, dziesminieki Lukass Edgars un Martin Confused, savukārt Jānis Ozoliņš izpildīs Filipa Glāsa etīžu repertuāru.

Līdzās mūzikai kultūras baudīšanas iespējas papildinās četras teātra izrādes, kuras būs iespējams vērot Stricka villas telpās – «Dirty Deal Teatro» «Zvērīgā mīla», leļļu izrāde «Bruņinieks, kuram sāpēja zobi», oriģināli galerijā «Istaba» tapušais uzvedums bērniem un viņu vecākiem «Kaka un pavasaris» pēc A. Kivirehka grāmatas motīviem, kā arī Valmieras vasaras teātra festivālā pirmizrādītā režisora Kārļa Krūmiņa izrāde «Nāc laukā».

Tāpat svētku teritorijā apmeklētājus smīdinās laikmetīgā cirka trupas «Cin Cin Cirks» un «Galapiat», bet vecākiem piedāvāta opcija bērnus pieteikt speciālajai «Piena svētku» cirka skolai, kas notiks «One One» telpās. Teritoriju caurvīs arī dažnedažādas atrakcijas un darbnīcas.

Ieeja «Piena svētkos» šogad bez maksas no kafejnīcas «Piens» un Aristīda Briāna ielas puses.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu