Bauskā festivāls «Zobens un lemess»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gints Albužis

2018. gadā mūsdienu etniskās mūzikas un seno amatu festivāls «Zobens un lemess» notiks nevis Viesītes novadā, bet Bauskā, informē pasākuma rīkotājs Valdis Bērzvads.

Norises vietas maiņa saistīta ar vairākiem aspektiem, piemēram, Viesītes novadā pasākuma apmeklētāju automašīnas nācās novietot privātīpašumā, taču festivāla rīkotājiem nav pārliecības, ka vieta tiktu nodrošināta arī nākamajā gadā. Turklāt arī ģeogrāfiski Bauska ir izdevīgāka vieta festivāla apmeklētājiem, piemēram, no Rīgas vai Lietuvas, tāpat pilsētā un apkārtnē ir plašāka nakšņošanas vietu izvēle, skaidroja Bērzvads.

Iepriekšējos trijos gados festivālu apmeklēja ap 1000 interesentu, bet rīkotāji cer, ka līdz ar norises vietas maiņu pieaugs arī apmeklētāju skaits.

Vasarā Viesītes novada pašvaldība lēma, ka 2018. gada pašvaldības budžetā 10 000 eiro tiks paredzēti festivāla atbalstam, taču, kā informēja novada domes priekšsēdētājs Alfons Žuks («Viesītes novads - mūsu mājas»), saistībā ar festivāla pārcelšanos līdzekļi tomēr netiks piešķirti. Taču Bērzvads cer uz Bauskas novada pašvaldības atbalstu.

«Negribam sasolīt par daudz un tad to neizdarīt. Par jaunumiem ziņosim pakāpeniski,» iespējamos jauninājumus festivāla norisē komentēja organizētājs.

«Zobens un lemess» nākamā gada vasarā smagas mūzikas un tautas tradīciju cienītājus gaidīs no 15. jūnija līdz 17. jūnijam gleznainajā Mūsas un Mēmeles satekā, Bauskas pilskalna estrādē.

Zināms, ka pasākumā uzstāsies pagāniski metāliskie somi «Moonsorrow», ķeltu folkmetāla apvienība «Cruachan» no Īrijas, baltkrievu pagānmetālisti «Gods Tower» un folkmetālisti «Folcore», kā arī pašmāju tumši eksperimentālā folka apvienība «Rāva». Savukārt par festivāla «Zobens un lemess» centrālo notikumu 2018. gada vasarā kļūs pašmāju jaudīgākās folkmetāla grupas «Skyforger» lielkoncerts, kas būs veltīts leģendārā albuma «Kauja pie Saules» 20 gadu jubilejai.

2018. gadā festivālā uzstāsies gan jau plaši pazīstami un atzīti mūziķi, gan arī jaunākas grupas, kas daudziem var kļūt par atklājumu. Tāpat festivālā notiks seno amatnieku meistarklases, lekcijas un eksperimenti, apmeklētāji varēs nolūkoties vēstures rekonstrukcijas klubu piedāvātos cīņu paraugdemonstrējumos un vērot krāšņas uguns skulptūras.

Nakšņošana festivālā paredzēta apsargātā telšu pilsētiņā, kas atradīsies festivāla teritorijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu