Lietuvas metālmūzikas festivāls «Kilkim Žaibu» izziņo pirmās grupas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kā katru gadu, festivāls «Kilkim Žaibu» aicina uz Varņu ciematu Lietuvā, kur skaistā Luksta ezera krastā jau 19. reizi notiks trīs dienu pasākums, kurš katru gadu pulcina ap divarpus tūkstošus folk un ekstrēmās metal mūzikas mīļotājus no visas Eiropas. Šogad «Kilkim Žaibu» notiks no 28. jūnija līdz 30. jūnijam.

Kaut arī festivālam ir gandrīz 20 gadu, joprojām ir daudz cilvēku, kuri to tikai nesen atklājuši. Katru gadu par to ir arvien vairāk sajūsmas un stāstu. Vēlme atgriezties pie saknēm un pētīt modernās tendences izveidojusi šo pasākumu par unikālu kultūras fenomenu Baltijas reģionā. Festivāla spektrs ir ārkārtīgi plašs, no seno baltu dzīvesveida līdz pat mūsdienu tumšās mākslas formām.

Šā gada «Kilkim Žaibu» saglabās pagājušā gada apjomu, kā arī paies vienu soli uz priekšu. Trīs dienas un trīs naktis, divas profesionālas skatuves, ap 30 alternatīvās mūzikas grupas un kolektīvi no dažādām pasaules valstīm.

Viens no galvenajiem viesiem būs leģendārās amerikāņu death metal grupas «Morbid Angel» bijušais vokālists David Vincent ar savu jauno grupu «I Am Morbid», programmā tikai labākās kompozīcijas no pirmajiem četriem «Morbid Angel» albumiem – «Altars of Madness» (1989), «Blessed Are the Sick» (1991), «Covenant» (1993) un «Domination» (1995).

Festivālā ar unikālu priekšnesumu arī pirmo reizi viesosies Norvēģijas slavenākais trollis «Mortiis» un zviedru viking metal pārstāvji «Thyfing».

Kā arī «Saor» (Skotija) - atmospheric folk black, «Apocalypse Orchestra» (Zviedrija) - medieval folk metal, «Mentor» (Polija) - thrash hardcore, «Havukruunu» (Somija) - pagan black metal.

Festivāla draugiem jau šobrīd ir iespēja iegādāties lētākās biļetes ticketshop.lv vietnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu