Pārcelta Emēlijas Sandei koncerta norises vieta

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sākotnēji «Sunset Festival» Siguldas pilsdrupās 10. jūlijā paredzētais britu soula un R&B mūzikas dziedātājas Emēlijas Sandei (Adele Emeli Sandé) koncerts pārcelts uz koncertzāli «Palladium», informē festivāla rīkotāji. Jāuzsver, ka, ņemot vērā koncertzāles ietilpību, pārdošanā palikušas vien pēdējās 500 biļetes. Tās vēl pieejamas visā «Biļešu serviss» tīklā un www.bilesuserviss.lv. Pilskungu/VIP biļēšu īpašniekiem(-cēm) tiks nodrošināta īpaša zona ar galdiņiem «Palladium» balkonā.

Sandei balss tiek salīdzināta ar Ninas Saimonas, Aretas Frenklinas, Vitnijas Hjūstones, Enijas Lenoksas, Bejonsē, Treisijas Čepmenas u.c. muzikālo dīvu talantu. Un, kas nav mazsvarīgi, Emēlija ir pilnīga vai vismaz daļēja visu savu dziesmu autore. Pat vairāk, viņa sacerējusi kompozīcijas arī citiem izpildītājiem, piemēram, Šerilai Kolai, Leonai Luisai, Sūzenai Boilai; sadarbojusies ar Noughty Boy, Tinie Tempah, Professor Green u.c.; iedziedājusi vokālu Deivida Getas kompozīcijā «What I Did For Love» u.c.

Būtiski akcentēt, ka Sandei uzstāšanās bieži vien ir vēl emocionāli stiprākas par ierakstiem un sniedz skatītājiem neaizmirstamu saviļņojumu, kas nenorimst vēl ilgi pēc koncerta.

Par dziedātāju

Adele Emēlija Sandei piedzima 1987. gadā Lielbritānijas pilsētā Sanderlendā. Kādā intervijā viņa uzsver, ka ceļš uz atpazīstamību nav bijis viegls, jo ierakstu kompānijas nav vēlējušās izdot albumu ar viņas pašas komponētām dziesmām - tas licies pārāk riskanti. Taču līdz ar pirmo singlu «Heaven» 2011. gadā, kas nokļuva britu topa 2. vietā un sekojošiem «Read All About It» un «Beneath Your Beautiful», kas sasniedza britu un īru topu virsotnes, pasaule uzzināja par jaunu, unikālu talantu.

2012. gadā iznākušais albums «Our Versions of Events» (skat. TVNET recenziju) pavadīja britu topa 1.vietā kopumā 10 nedēļas un ar vairāk nekā 2 miljonu kopiju tas kļuva par gada vispārdotāko albumu Lielbritānijā (septiņkārtīgs platīna statuss), pārspējot pat Adeles «21». Līdzīgi tas tika uzņemts vēl virknē pasaules valstu: trīskāršs platīns Īrijā un platīns Francijā, zelts Austrālijā, Jaunzēlandē, Vācijā, Beļģijā, Itālijā un Šveicē. Nav gan nekāds pārsteigums, jo viss albums būtībā sastāv tikai no bagātīga hitu klāsta. Jau pieminētajiem singliem var pievienot «Next To Me», «Breaking The Law», «Daddy», «Clown», «Suitcase», «My Kind Of Love», «Mountains» u.c.

Jaunākais, 2016. gadā iznākušais Emēlijas albums sasniedza 2. vietu britu topā. No tā īpaši izceļama kompozīcijas «Hurts» un «Breathing Underwater».

Emēlijas Sandei kopumā četras reizes ieguvusi visprestižāko Lielbritānijas mūzikas balvu Brit Awards (2013. un 2017. gadā), BET Awards (2013), EBBA (2013), britu komponistu un dziesmu sacerētāju Ivor Novello balvu divās kategorijās u.c. Par sasniegumiem mūzikā viņa apbalvota arī ar Britu impērijas ordeni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu