Festivālā «Laba daba» islandieši «Múm» un regeja grupa «Inner Circle»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Desmit gadu jubileju šogad svinēs starptautiskai mūzikas festivāls «Laba daba», no 3. līdz 5. augustam piedāvājot plašu mūzikas programmu, uz piecām skatuvēm pulcējot vairāk nekā septiņdesmit mūzikas apvienību un dīdžeju. Jubilejas gadā par galvenajiem ārvalstu viesiem izvēlēti islandiešu grupa «Múm» un regeja grupa «Inner Circle» no Jamaikas.

Papildus tam, ka «Laba daba» šogad svin savu desmit gadu jubileju, Jamaikas regeja smagsvari «Inner Circle» festivālā ierodas savas piecdesmit gadu jubilejas koncertturnejas ietvaros. Kopš 1968. gada mūziķi bijuši ražīgi, līdz šim brīdim izdodot 29 albumus un tādus pasaules mūzikas topu augšgalos nonākušus hitus kā «Bad Boys» un «Sweat (A La La La La Long)». Mūzika, kuru klausoties, katrs atvērsies smaidam un neviļus vēlēsies dungot līdzi.

Islandes atmosfēriskās mūzikas grupas «Múm» mūziku raksturo liegas balsis, ierasto un netradicionālo instrumentu, kā arī digitālo tehnoloģiju lietojuma rezultātā radītas skaņu kombinācijas. Viņu mūzika klausītāju maģiski ievelk, aiznes sajūtu ceļojumā, kurā pazudis laiks un dažbrīd liekas, ka pazūd arī zeme zem kājām! Viens no ansambļa dibinātājiem reizēm līdzdarbojas arī grupā «FM Belfast».

«Labas dabas» jubilejas atmosfēra solās būt krāšņa un ar bagātu noskaņu dažādību, jo katra grupa ir sava stāsta cienīga. Vislabāk tās iepazīt, atbraucot un ļaujoties muzikālajai pieredzei, esot festivālā pie dabas krūts. Šogad apstiprināto mūziķu vidū ir arī pazīstamā igauņu dream pop apvienība «Pia Fraus», reggae grupa «Reggaeon» no Gruzijas, ska-core apvienība «Ferris Wheel» no Baltkrievijas, ASV dzīvojošās Kerijas Kalējas un Erika Džeika (Eric Jayk) duets «Astra The 22s», kā arī pašmāju mūziķi «Pienvedēja piedzīvojumi», «Mary Jane», «Grupa Sigma», «Elektrofolk», Sniedze Prauliņa, Ozols un «Tehnikums», «Jauno Jāņu orķestris», «The Bad Tones», Evija Vēbere, Jauno mūzikas grupu konkursa «Hadrons» uzvarētāji «Cellar Cat», «UFO un grupa», «Oranžās brīvdienas», panki «PND» un Oskara Jansona konceptalbuma «Montserrat» koncerts kopā ar grupu «Jūk».

Drīzumā tiks ziņots par citiem mūziķiem un grupām, kā arī par elektroniskās mūzikas un «Ej Apskrieties prieka mājas» skatuves dalībniekiem. Par visām radošajām aktivitātēm, atrakcijām, teātra un kino programmu varēs uzzināt mājas lapā.

www.labadaba.lv

Kā pateicība iepriekšējo gadu festivāla apmeklētājiem īpaša akcija aprīlī notiek kafejnīcā «Gauja», kur, uzrādot kādu no iepriekšējo gadu festivāla apmeklētāja aprocēm, biļeti var iegādāties par 29.00 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu