Anglijā var līgot kopā ar grupu «Pērkons»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šonedēļ aktīvās atpūtas, mūzikas un latviešu kultūras tradīciju festivālā «Jāņu festivāls – 2018», kas no 15. līdz 17. jūnijam noritēs Anglijas latviešu vienīgā lauku īpašuma - fonda «Daugavas Vanagi» muižas «Straumēni» teritorijā, apmeklētājus priecēs viena no Latvijas leģendārākajām rokgrupām «Pērkons».

Grupa ar rokmūziķi un dziesminieci Ievu Akurateri un komponistu Juri Kulakovu, kuri šogad svin arī savu 60 gadu jubileju, uz festivāla galvenās skatuves kāps piektdienas vakarā, pirmās festivāla dienas kulminācijā.

«Rokgrupa «Pērkons», kas atmodas laikā simbolizēja pretestību visam padomiskajam un stiprināja tautas kopības sajūtu, ir priecējusi latviešu klausītājus 37 gadu garumā. Arī šodien grupa aizrauj ar emocionālu un patiesu dziedājumu, savos koncertos apvieno vairākas paaudzes ar tādām iemīļotām dziesmām kā «Balāde par gulbi», «Zaļā dziesma», «Slidotava», «Mana dienišķā dziesma», «Gandrīz tautasdziesma» un daudzām citiem hitiem. Esam sajūsmā un ļoti pagodināti uzņemt cienījamos māksliniekus uz mūsu – pasaulē lielākā vasaras saulgriežu festivāla ārpus Latvijas dzīvojošajiem latviešiem - skatuves,» saka festivāla organizatoru «Bērzes strazdi» pārstāvis Ģirts Lerhs.

Foto: Publicitātes

«Jāņu festivālā 2018» Lielbritānijā uz divām skatuvēm uzstāsies vēl arī citi mūziķi no Latvijas - Andris Kivičs, reperis Ozols, dziedātājs un dīdžejs Roberts Gobziņš ar Uldi Vanagu, grupas «Transleiteris» un «Astro’n’out», dīdžeji Vento un Erminass. Atzīmējot vasaras saulgriežus un Latvijas simtgadi, festivālā notiks arī Lielbritānijas latviešu tautas deju kopu, folkloras un muzikālo kopu lielkoncerti, Londonas latviešu folkgrupas «Austrumkalns» akustiskais nakts koncerts mežā, Latvijas simtgades kino programmas filmu un kino hita «Nameja gredzens» pirmizrādes un amatnieku tirdziņš. Būs arī iespēja piedalīties tradicionālās latviešu sporta spēlēs, Jāņu lielā ugunskura kopīgā iedegšanā, apdejošanā un apdziedāšanā divas naktis pēc kārtas. Neiztrūkstošas grandiozā vasaras pasākuma izklaides ir arī populārās latviešu iepazīšanās spēles, piepūšamo atrakciju arēna un putu baseina ballīte.

Biļetes uz festivālu līdz 15. jūnijam pieejamas Eventbrite biļešu tirdzniecības platformā un «Biļešu paradīzē».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu