Intervija: «Palladium» Eda Šīrana draugs Raiens Kīns

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien, 16. oktobrī, Palladium koncertzālē uzstāsies ģitārists, komponists, dzejnieks un arīdzan Eda Šīrana draugs Raiens Kīns (Ryan Keen). Šā gada februārī pārpildītajā Arēnā Rīga Raiens uzstājās pirms Šīrana, taču viņam atvēlētais laiks bija nepietiekams, lai pilnībā izpaustos, tāpēc koncertaģentūra «L Tips Agency» uzaicināja šo interesanto mākslinieku sniegt pilnvērtīgu programmu. Igaunijas sabiedriskajam medijam ERR bija iespēja sazināties ar Raienu Kīnu pirms viņa ierašanās Baltijā un iegūt īsu interviju. Lūk, daļa tās.

Kā tev sokas pašreizējā koncertturnejā?

Patlaban esam kontinentālajā Eiropā, dodamies uz Lionu Francijā. Mums sokas ļoti labi, cilvēki ir atsaucīgi. Jāatzīst, ka Austrumeiropā ar solokoncertiem nekad neesmu uzstājies, tāpēc uz tiem raugos ar īpašu nepacietību. Domāju, ka tās būs patiešām brīnišķīgas vietas.

Ko parasti gaidi no apmeklētājiem?

Pirmkārt, lai atnākušie cilvēki baudītu manu mūziku. Tā brīnišķīgā sajūta, kad uzstājos atšķirīgās pasaules vietās, bet cilvēki dzied līdzi manām dziesmām. Tas vienalga, vai koncertā, vai savā guļamistabā.

Kādi bijuši tavi visforšākie koncerti?

Jāatzīst, ka koncertturnejas ar Edu Šīranu bijušas vienkārši apbrīnojamas. Labi atceros Igaunijas koncertu, kas sakrita ar Eda dzimšanas dienu (17. februārī – aut. piezīme). Tas bija ļoti foršs koncerts. Viņš bija tērpies sumo cīkstoņa polsterētajā tērpā, tajā arī uzkāpa uz skatuves un pieteica manu uzstāšanos. Ja runājam par tieši šo turneju, tad, piemēram, vakardienas koncerts Nantē (30.septembrī – aut. piezīme) bija lielisks. Pilnībā izpārdots, un fani bija tik jauki. Jā, vienkārši lielisks koncerts!

Un ko gaidi no Baltijas koncertiem?

Redzi, kad februārī biju šeit kopā ar Edu, mūsu koncertgrafiks bija tik spraigs, ka, godīgi sakot, neko daudz apskatīt neizdevās. Šoreiz arī katrai galvaspilsētai man ir tikai pa dienai, taču ceru, ka izdosies izrauties uz kādu stundiņu un vismaz uzmest aci apkārtnei. Esmu pārliecināts, ka pie jums noteikti ir ko redzēt. Un, jā, noteikti vēlos pamēģināt vietējos ēdienus.

Izskanējis, ka tu patlaban strādā pie jauna albuma. Vai koncertā varam sagaidīt arī kādu dziesmu no tā?

Jā, noteikti! Tas, protams, atkarīgs no konkrētās vietas, bet vienu vai divas jaunas dziesmas noteikti izpildīšu. Šī ir mana pirmā soloturneja jūsu valstīs, tāpēc saprotami, ka galvenais uzsvars tiks likts uz pirmā albuma materiālu, taču pāris pavisam jaunas dziesmas varu apsolīt.

Kāds būs šis jaunais albums?

Kopumā tas joprojām ir manis paša atspoguļojums, tikai dabiskā progresijā. Pa šo laiku esmu palicis vecāks, skatījums uz dzīvi, iespējams, mazliet mainījies... No skanējuma viedokļa tajā būs vairāk elektriskās ģitāras. Kopumā nekādu drastisku, revolucionāru pārmaiņu, bet dabīga evolūcija – tā laikam to varētu raksturot.

Plānotā vakara kārtība:

19:30 tiek vērtas Palladium durvis

20:30 Raiens Kīns

Biļetes uz Rīgas koncertu - www.bilesuserviss.lv un visās «Biļešu servisa» kasēs. Pirms koncerta tās būs iespējams iegādāties arī Palladium kasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu