Pēc 25 gadiem supergrupa «Riga» izdod 1,5 miljonu vērto CD

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

1990. gadā, kad Latvija vēl atradās PSRS sastāvā, Amerikas latvietis Ralfs Augstroze, kurš veiksmīgi darbojās apdrošināšanas un pārapdrošināšanas kompānijā «AM Re Managers», pārliecināja savus Amerikas partnerus par ideju, ka jāiegulda nauda kādā šovbiznesa projektā Padomju Savienībā. Tolaik Maskavas grupa «Gorky Park» ar demo ierakstiem centās ieinteresēt mūzikas izdevniecību «Polydor», arī Laima Vaikule bija nolēmusi izmēģināt spēkus ASV. Augstroze pēc rūpīgas atlases uz Ameriku nolēma aicināt grupu «Remix». Rezultātā trīs gadu laikā, iztērējot aptuveni pusotru miljonu dolāru, ar pārtraukumiem un producentu un grupas dalībnieku maiņu, tapa ieraksts, kurš dienas gaismu tā arī beigās neieraudzīja. Kāpēc? Un kāpēc tas beidzot izdots tagad?

Uz sarunu pēc divdesmit pieciem gadiem aicinājām projektā «Riga» iesaistītos - Uldi Marhilēviču, Ainaru Virgu un «Opus pro» solistu Alex (Oļegu Andrejevu), kurš projekta fināla stadijā aizstāja dziedātāju Igo. Basģitārists Guntis Vecgailis («Opus») diemžēl uz interviju nevarēja ierasties.

Mūziķi dalās atmiņās par ASV pavadīto laiku - par rokzvaigžņu dzīvesveidu, ko nodrošināja kompānija «AM Re Managers», par amerikanizēšanos, ko pieprasīja producenti, par brokāta kleitām, kuras par lētu naudu vīri iepirka Amerikā, sūtīja uz Latviju, kur tās tirgoja par 250 rubļiem, u.c.

Sākumā pirmais producents Jenks Berijs «Remix» skanējumā saklausīja savdabīgu Austrumeiropas šarmu, bet, mainoties producentiem, mainījās arī grupas skanējums un arī mūziķu sastāvs. Aivaru Hermani nomaina Ainars Virga, tiek nomainīts arī basģitārists un bundzinieks.

Rezultātā albumu «Riga in America» ieskaņo četri latvieši - Marhilēvičs, Alex, Virga un Vecgailis.

Detalizētāk par «Remix» Amerikas posmu var izlasīt nule izdotajā žurnālista Māra Papēža grāmatā «Remix... pie laika».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu