«Rockin' Liepāja» būs pēdējais rokfestivāls pirms «Pūt, vējiņi» rekonstrukcijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.liepajniekiem.lv

Jau ziņots, ka Liepājā, koncertestrādē «Pūt, vējiņi» šovasar sevi piesaka jauns rokmūzikas festivāls «Rockin' Liepāja 2017», kurā uzstāsies vairāki Latvijā atzīti mākslinieki, kā arī viesmākslinieki no Lietuvas. Tādēļ sazinājāmies ar organizatoru pārstāvi Pēteri Krieviņu, lai uzzinātu sīkāk par šo lielo notikumu Liepājas pilsētas dzīvē.

Kā jums radās šāda ideja?

Liepāja jau vēsturiski ir bijusi populāra ar saviem mūzikas festivāliem un vienmēr tikusi dēvēta par Latvijas roka galvaspilsētu - vēloties pierādīt, ka šis statuss vairs nav tikai vēsturisks apzīmējums, nolēmām Liepājā atkal pulcēt vairākus Latvijā atzītus māksliniekus uz vienas skatuves, no kuriem vairāk nekā 80% savā laikā ir ieguvuši, festivālā «Liepājas Dzintars», godalgotas vietas, lietuviešu grupa «Svaras 409» 1989. gadā ar savu grupu ieguva skatītāju simpātijas balvu, aiz sevis atstājot grupu «Zodiaks», bet piekāpjoties «Līviem».

Kuri tad ir tie roka grandi, kas priecēs liepājnieku un viesu sirdis?

Festivālā uz skatuves kāps tādi roka grandi kā «Jumprava», «Pērkons», «Dzelzs vilks», Igo, «Linga», «Credo», «Opus Pro», Ainars Virga, «Tumsa», «Sērkociņu cehs», Johnny Salamander, Juris Pavītols, Fēlikss Ķiģelis, grupa «Keksi» un «Kiss Of The Dolls». Skatītājus ar rokmūziku priecēs arī viesi no Lietuvas - «AC/DC Tribute», «Svaras 409», kā arī pašmāju uzlecošās zvaigznes «Flying Bra».

Vai ir kas īpašs arī paredzēts festivāla norises laikā?

Jā, bet vēlamies to atstāt kā pārsteiguma noslēpumu pilsētniekiem un viesiem, vienīgi pateikšu priekšā ka tas viss notiks 2. jūnijā plkst. 16.30 Rožu laukumā, tas būs kā muzikāls ielūgums apmeklēt festivālu liepājniekiem un pilsētas viesiem.

Ir vēl kādi patīkami pārsteigumi pilsētniekiem un viesiem?

Jā, būs bezmaksas dienas koncerta programma, kuras ietvaros uz leģendārās skatuves uzstāsies jaunie rokmūziķi, gan Pop/Rock Kids, kur mūziķu lomā iejutīsies Pop/Rock skolas pasniedzēja Ginta Purgaiļa audzēkņi, gan Fools on Parade, kuri savukārt ir slavenā ģitārista Vika Fedosejeva audzēkņi un citi jaunie mūziķi. Jūrmalas parka teritorijā paredzētas arī dažādas bezmaksas aktivitātes pilsētas iedzīvotājiem – turnīri ar vērtīgām balvām: KnockOut vīru spēka un izturības spēles stipriem vīriem, jo disciplīnas būs gan jautras, gan arī spēku un izturību prasošas, Draugiem.lv zolītes turnīrs u.c.

Un kā ar pašiem mazākajiem festivāla apmeklētājiem, arī viņiem kas paredzēts?

Protams esam padomājuši arī par pašiem mazākajiem, kuriem būs iespēja izmēģināt savu talantu PoP/Rock skolas stendā, iejūtoties mūziķa lomā, un uzspēlēt īstus mūzikas instrumentus, DipDap turnīrā, pirātu kuģa iekarošanā, iejusties pasaku un komiksu tēlos, jo vēlamies, lai «Rockin’ Liepāja» būtu ne tikai Liepājas bet visas ģimenes svētki.

Izklausās diezgan jautri.

Jā, jo tas viss, ko jau minēju, ir tikai maza daļiņa no visa, ko esam sarūpējuši, būs arī visādas citas atrakcijas un vērtīgu balvu izloze, kā, piemēram, ceļojums uz Vīni ar tūrisma aģentūru «ApSauli»

Ar ko šis festivāls ir īpašs?

Jebkurš šāda mēroga pasākums ir īpašs, bet konkrēti šis ar to ka

«Rockin' Liepāja 2017» būs viens no pēdējiem roka festivāliem uz koncertestrādes «Pūt, vējiņi» skatuves pirms tās rekonstrukcijas.

Uz skatuves, kura vairākus gadu desmitus pieredzējusi arī leģendāro festivālu «Liepājas dzintars»!

www.rockinliepaja.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu