Rokeris, slepkava un baznīcu dedzinātājs atgriežas! (150)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Leģendām apvītais norvēģu blekmetāla (black metal) mūziķis Vargs Vikerness (Varg Vikernes) jeb projekts "Burzum" pēc 16 gadu soda izciešanas atgriežas aktīvajā mūzikas dzīvē.

Grupas Burzum dibinātājs (1991.gadā) un vienīgais dalībnieks Vargs Vikerness (Kristians), pazīstams arī kā Grāfs Grišnaks (norvēģiski - Count Grishnackh), skandalozu slavu iemantoja 1993.gadā, kad pēc konflikta noslepkavoja citas smagā roka grupas Mayhem ģitāristu Euronymous (Øystein "Euronymous" Aarseth). Par to, kā arī vēlāk pierādīto saistību ar seno norvēģu koka baznīcu dedzināšanām, viņam tika piespriests maksimālais iespējamais sods - 21 gads cietumā.

Nu, pēc 16 gadu soda izciešanas, Varga ir ticis uz brīvām kājām un paziņojis, ka 8.martā laidīs klajā jaunu Burzum albumu.

Burzum "Belus"
Burzum "Belus" Foto: Publicitātes foto

Vēl cietumā esot, Vikerness ierakstīja divus albumus, tiesa, dark ambient stilā, jo viņam ieslodzījumā nebija atļauts spēlēt citus instrumentus, izņemot sintezatoru.

Vargs Vikerness jaunā albuma vajadzībām ir sacerējis 11 jaunas kompozīcijas (to skaitā ambientu intro un outro), kuras sākotnēji iecerējis izdot platē ar nosaukumu "Baltais Dievs" ("Den hvite guden"), taču vēlāk nomainījis nosaukumu uz mitoloģisko "Belus" (albumā iekļautas 8 kompozīcijas).

Komentāri (150)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu