Miris Sparklehorse līderis Marks Linkuss (17)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

47 gadus vecais amerikāņu izpildītājs un multiinstrumentālists Marks Linkuss (Mark Linkous), pazīstams arī kā grupas "Sparklehorse" līderis, sestdien (6.martā) izdarījis pašnāvību, iešaujot sev galvā, ziņo "The Rolling Stone".

"Ar lielām skumjām mēs ziņojam, ka mūsu ģimenes loceklis un draugs Marks Linkuss atņēmis sev dzīvību," teikts Linkusa ģimenes paziņojumā. "Mēs esam pateicīgi par laiku, ko pavadījām kopā, un mūžīgi glabāsim viņa piemiņu savās sirdīs."

Marks Linkuss ar grupu "Sparklehorse" plašākai auditorijai kļuva zināms pēc 1995.gada albuma "vivadixiesubmarinetransmissionplot", no kura par alternatīvās mūzikas hitu kļuva dziesma "Someday I Will Treat You Good". "Sparklehorse" izdeva vēl trīs studijas albumus - 1999.gada "Good Morning Spider", 2001.gada "It's a Wonderful Life" un 2006.gada "Dreamt for Light Years in the Belly of a Mountain". Marks Linkuss sadarbojies arī ar vairākiem citiem ievērojamiem mūziķiem - P.Dž. Hārviju. Tomu Veitsu, Ninu Pēršoni no zviedru grupas "The Cardigans" u.c.

Pagājušogad kopā ar mūzikas producentu "Danger Mouse" izdots tukšs kompaktdisks ar Deivida Linča fotogrāfiju grāmatu "Dark Night Of The Soul". Vasarā šo disku tomēr plānots izdod fiziskā nesējā.

Linkusa pārstāvis atklāja, ka mūziķis bija gandrīz ierakstījis jaunu studijas albumu, ko plānots izdot izdevniecības "Anti- Records" apgādā.

Atgādinām, ka 1996.gadā, kad "Sparklehorse" kopā ar "Radiohead" koncertēja Lielbritānijā, Linkuss gandrīz nomira no alkohola, antidepresantu un "Valium" pārdozēšanas. Toreiz Linkusa sirds uz dažām minūtēm apstājās, tomēr ārstiem izdevās glābt viņa dzīvību.

Grupa Sparklehorse muzikāli bija radniecīga ar Mercury Rev, Flaming Lips un Grandaddy.

R.I.P.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu