Rīgā Mireija Matjē (24)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šovakar (25.11) "Arēnā Rīga" notiks franču dziedātājas Mireijas Matjē ilgi gaidītais koncerts, informēja "Makroconcert Latvija" sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Rutkovska.

Unikālās balss īpašniece Matjē koncerts Rīgā notiks dziedātājas koncertturnejas laikā, kas tika sākts šā gada aprīlī par godu Matjē radošās darbības 45.gadadienai.

Koncerttūres laikā dziedātāja uzstājas vairākās Eiropas valstīs - Austrijā, Dānijā, Polijā, Krievijā un citās, kā arī viesojas Latvijā un Lietuvā.

Rutkovska vēstīja, ka izcilās franču dziedātājas dzīvesstāsts ne reizi vien salīdzināts ar pasaku. Matjē dzimusi 1946.gadā Aviņonā. Būdama vecākā māsa 14 bērnu ģimenē, jau 13 gadu vecumā viņa bija spiesta pamest skolu, lai sāktu strādāt. Tomēr, neskatoties uz dzīves grūtībām, mūzika vienmēr bijusi Matjē kaislība.

Pēc uzvaras kādā no dziedāšanas konkursiem 19 gadus vecā Matjē tika uzaicināta piedalīties tolaik slavenā televīzijas šovā, kas pārvērta viņas dzīvi. Visa Francija vienā acumirklī iemīlēja jauno dziedātāju, kuras balss un degsme tik ļoti atgādināja melomānu dievināto Edīti Piafu. Dažu mēnešu laikā Matjē Francijā sasniedza galvu reibinošu popularitāti.

Viņas pirmās ierakstītās dziesmas "C’est ton nom" un "Mon credo" kļuva par hitiem ne vien dzimtenē, bet arī vairākās citās Eiropas valstīs. 20 gadu vecumā Mireija bija kļuvusi par Francijas simbolu un vēstnieci pasaulē, koncertējot un gūstot lieliskus panākumus Japānā, Ķīnā, ASV un pat Padomju Savienībā.

Savas muzikālās karjeras laikā dziedātāja izdevusi vairāk nekā 70 veiksmīgus albumus un joprojām turpina koncertēt visā pasaulē.

Rīgā Matjē koncertā būs dzirdamas gan par mūzikas zelta klasiku kļuvušās dziedātājas izpildītās kompozīcijas, gan vairākas jaunas un līdz šim nedzirdētas dziesmas.

Franču dziedātājas koncerts "Arēnā Rīga" sāksies plkst.20, bet ieeja hallē būs atvērta no plkst.18.30.

Komentāri (24)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu