Deivids Bērns iesūdzējis Floridas štata gubernatoru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Amerikāņu rokgrupas "Talking Heads" bijušais solists Deivids Bērns (David Byrne) iesūdzējis tiesā Floridas štata gubernatoru Čārliju Kristu, apsūdzot viņu neatļautā dziesmas "Road To Nowhere" izmantošanā priekšvēlēšanu kampaņas reklāmā.

Kā pavēstīja mūziķa advokāts Lorenss Aizers, Bērns kā kompensāciju par radītajiem zaudējumiem pieprasa vienu miljonu ASV dolāru (562 000 latu).

Krists izmantoja grupas "Talking Heads" dziesmu "Road To Nowhere" (tulkojumā no angļu valodas - ceļš uz nekurieni), lai pazobotos par savu oponentu Marko Rubio interneta reklāmā, kas janvārī vairākas dienas bija aplūkojama viņa priekšvēlēšanu kampaņas mājaslapā, kā arī video failu koplietošanas vietnē "YouTube", pavēstīja Aizers.

Bērns paziņojumā norādījis, ka viņš nekad nav devis atļauju izmantot kādu viņa grupas dziesmu reklāmā.

Šajā ziņā esmu mazliet nemoderns, es joprojām uzskatu, ka dziesmas reizēm kaut ko nozīmē,

sacīja Bērns. Viņš piebilda, ka ja viņa klausītāji nodomātu, ka viņš devis atļauju izmantot dziesmu politiskā kampaņā, "viņi no rīta varētu pārstāt mani cienīt".

Pēc aiziešanas no Republikāņu partijas Krists pretendē uz vietu ASV Senātā kā neatkarīgais kandidāts.

Grupas "Talking Heads" pazīstamāko hitu vidū ir "Burning Down The House", "Psycho Killer" un "Once In A Lifetime." Muzikālā apvienība pārstāja darboties 1991.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu