Eirovīzijā uzvar Vācija (980)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sestdien (29.05) Norvēģijas galvaspilsētā Oslo notika Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa fināls, kurā piedalījās 25 valstu pārstāvji. Par uzvarētāju kļuva Vācijas dziesma "Satellite", ko dziedāja 19 gadus vecā meitene no Hanoveras Lena (Lena Meyer-Landrut).

Viņa no skatītāju un žūrijas puses izpelnījās 246 punktus. Līdz ar to nākamgad Eirovīzijas festivāls notiks Vācijā.

Otrajā vietā iekļuva Turcijas pārstāve - grupa "maNga", bet trešajā - Rumānijas duets Paula Seilinga un Ovi.

Eirovīzijas fināla norise bija skatāma Latvijas Televīzijas 1.kanālā, kā arī internetā mājaslapās "www.ltv1.lv" un "www.eirovizija.lv" no plkst.22.

Eirovīzijas finālā šogad nebija pārstāvēta neviena Baltijas valsts, tomēr par uzvaru cīnījās Armēnijas, Izraēlas, Dānijas, Azerbaidžānas, Ukrainas, Rumānijas, Īrijas, Kipras, Gruzijas un Turcijas dalībnieki.

Tāpat finālam tika izvirzīti Bosnijas un Hercegovinas, Moldovas, Krievijas, Grieķijas, Portugāles, Baltkrievijas, Serbijas, Beļģijas, Albānijas un Islandes pārstāvji. Finālā piedalīsies arī Lielbritānijas, Spānijas, Francijas, Vācijas un Norvēģijas izpildītāji.

Jau ziņots, ka šogad Eirovīziju no Latvijas pārstāvēja Aiša jeb Aija Andrejeva ar dziesmu "What for?", kura Eirovīzijas finālā no pirmā pusfināla neiekļuva.

Komentāri (980)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu