Dzintaru koncertzālē "Mūzika & kino" koncerti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No šodienas (16.07.) līdz 18.jūlijam Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, notiks starptautiskā festivāla "Mūzika & kino" koncerti, liecina festivāla rīkotāju producentu kompānijas "ASG Productions" mājaslapā publicētā informācija.

Festivāla pasākumi Dzintaru koncertzālē norisināsies no 16.jūlija līdz 18.jūlijam, un tā laikā katru vakaru Dzintaru koncertzālē uzstāsies kāds ārvalstu mūziķis.

Nino Katamadze

Pirmajā festivāla vakarā, 16.jūlijā, Dzintaru koncertzālē notiks gruzīnu etnodžeza dziedātājas Nino Katamadzes un grupas "Insight" koncerts.

Nino Katamadze un grupa "Insight" ir nākuši no gruzīnu tautas, kurai dziesmas ir savdabīgs mūzikas virziens, kas ieņem īpašu vietu pasaules kultūrā. Katamadze ir aizguvusi labāko, ko sniedz viņas dzimtene - nacionālo kolorītu, neatkārtojamo skanējumu un valodu - un paspilgtinājusi to ar savu talantu un grupas lielisko skanējumu. Grupā "Insight" darbojas ģitārists Goča Kačeišvili, basģitārists Uča Gugunava un sitaminstrumentālists Dāvids Abuladze.

17.jūlijā Dzintaru koncertzālē festivāls piedāvās Emira Kusturicas un grupas "The No Smoking Orchestra" koncertu.

Emirs Kusturica

Emirs Kusturica ir serbu kinorežisors, mūziķis un komponists, divu Kannu kinofestivālu "Zelta palmas" zaru un "Cēzara" prēmijas laureāts, Francijas Literatūras un Mākslas ordeņa komandors, kā arī nu jau 20 gadus viņš ir grupas "The No Smokings Orchestra" līderis.

Kusturicu dēvē par Balkānu Fellīni, lai gan dzimtenē viņš nav pārāk ieredzēts. Serbiem netīk, ka viņš ir musulmanis, bet bosniešiem - ka viņš nav gana pārliecināts musulmanis. Tomēr tas netraucē viņam būt par favorītu gandrīz visos lielākajos festivālos.

Kusturica sludina, ka viņš ir ne vien režisors, bet arī mūziķis, turklāt mūzika ieņem viņa dzīvē galveno vietu. "The No Smoking Orchestra" savas pastāvēšanas laikā ir sniegusi tūkstošiem koncertu pārpildītās skatītāju un klausītāju zālēs.

Šajā koncertā Kusturica un "The No Smoking Orchestra" piedāvās pilnīgi jaunu programmu, kuras laikā ikviens skatītājs un klausītājs varēs justies kā aktieris un mazliet arī režisors.

Sergejs Šnurovs

Savukārt festivāla "Mūzika & kino" programmu Dzintaru koncertzālē noslēgs 18.jūlija pasākums, kas būs eksperimentāls šovs, kurā piedalīsies Sergejs Šnurovs un grupa "Terem Kvartet".

Grupa "Terem Kvartet" pārstāv ne gluži tautas, ne popmūziku, tomēr īsā laikā viņi no maz zināmiem šovbiznesa darboņiem ir kļuvuši zināmi ne tikai Krievijā, bet arī ārpus tās. Grupas dalībnieki ir pilnībā mainījuši priekšstatu par skaņdarbiem, kādus var atskaņot uz tautas mūzikas instrumentiem. Bajāna un mazās domras skanējums šokē klasikas cienītājus, bet kontrabasa balalaikas un alta domras - pārsteidz folkloras piekritējus.

Savukārt Sergejs Šnurovs ir krievu dziedātājs, mūziķis, aktieris un komponists, kurš savulaik bija kulta grupas "Ļeņingrad" un grupas "Rubļ" līderis. Šnurovs dzied arī operas ārijas slavenajā Sanktpēterburgas Marijas teātrī.

Koncertā Dzintaru koncertzālē grupa "Terem Kvartet" un Šnurovs piedāvās jaunu programmu, kurā atskaņos mūziku no kino klasikas savā interpretācijā.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivāla koncertiem var iegādāties "Biļešu servisā".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu