Mūzikas kompānijai "EMI" grimst parādos (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ierakstu kompānijas "EMI" mātesuzņēmums trešdien paziņojis, ka tai, iespējams, būs nepieciešams papildu finansējums, jo, neraugoties uz apgrozījuma palielināšanos, to nospiež parādu slogs.

Lai arī "EMI" nopelna pietiekami, lai segtu trīs miljardu sterliņu mārciņu lielo parādsaistību procentus, mūzikas kompānijai ir jāpievērš uzmanība uzņēmuma un kreditora līgumam, kura nosacījumi turpmākajos gados pakāpeniski kļūs stingrāki.

Kompānijas mātesuzņēmums "Terra Firma", kas to iegādājās 2007.gadā, šogad piesaistījis investīcijas 105 miljonu sterliņu mārciņu (90 miljonu latu), lai līdz 2011.gada martam izpildītu aizdevēju nosacījumus, tomēr pēc uzņēmuma un kreditora līguma pārskatīšanas nākamajā gadā kompānijai, visticamāk, atkal būs jāsakaras ar līdzekļu trūkumu.

"EMI" šobrīd izskata dažādas biznesa stratēģijas, kas varētu samazināt nepieciešamā papildkapitāla apmēru. Kompānijas mātesuzņēmums "Terra Firma" devusi signālu, ka tas varētu pieprasīt no investoriem 360 miljonus sterliņu mārciņu, lai apmaksātu līgumsodu.

"EMI" peļņa pirms nodokļu nomaksas biznesa gadā, kas noslēdzās 2010.gada martā, veidoja 121 miljonu mārciņu, savukārt iepriekšējā gadā peļņa bija tikai septiņi miljoni.

Savukārt ieņēmumi pieauga no 1,56 miljardiem sterliņu mārciņu līdz 1,65 miljardiem.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu