"Google" izstrādā jaunu interneta mūzikas pakalpojumu (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Informācijas tehnoloģiju gigants "Google" cenšas radīt interneta mūzikas pakalpojumu, kas spētu konkurēt ar "Apple Computer Inc." digitālās mūzikas veikalu "iTunes", vēsta interneta izdevums "Billboard.com".

Saskaņā ar "Billboard.com" citēto anonīmo avotu "Google" izstrādā pakalpojumu, kas atļautu cilvēkiem lejupielādēt dziesmas digitālā formātā vai uzglabāt mūziku straumēšanai uz savām tiešsaistes ierīcēm.

"Google" piedāvā cilvēkiem iespēju, samaksājot 25 dolāru abonēšanas maksu gadā, uzkrāt digitālos mūzikas failus internetā un vēlāk pēc pašu izvēles tos lejupielādēt vai straumēt melodijas uz internetam piesaistītām ierīcēm.

"Google" vēlas piedāvāt pakalpojumu, kas atļautu klientiem vienreiz noklausīties dziesmu visā tās garumā, pirms ierobežo to ar 30 sekunžu garu dziesmas paraugu,

vēsta "Billboard.com". Pakalpojumam būtu atsevišķas iezīmes no interneta mūzikas lapas "Lala.com", ko 2009.gada decembrī nopirka "Apple" un kas tika slēgta šā gada sākumā.

"Lala.com" varēja lepoties ar vairāk nekā astoņus miljonus dziesmu plašu mūzikas klāstu un ļāva lietotājiem izvietot internetā savas digitālās mūzikas kolekcijas, atļaujot tām pieeju no dažādām atrašanās vietām.

"Apple" neatklāj savus plānus attiecībā uz "Lala.com", bet ir izskanējuši pieņēmumi, ka kompānija varētu pielāgot "Lala.com" tehnoloģijas, lai izveidotu mūzikas ierakstu bāzes abonēšanas servisu internetā.

Kompānija "Lala" sāka darboties 2006.gadā kā Sanfrancisko tradicionālo un digitālo mūzikas ierakstu veikals, kur cilvēki varēja iegādāties jaunus un tirgoties ar lietotiem kompaktdiskiem, kā arī interneta forumos apriest dažādus ierakstus.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu