Hosē Gonzaless atkalapvienojas ar "Junip" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

"Junip" stāsts ir vecs kā pasaule. Klasesbiedri izveido rokgrupu, taču tad uzrodas kāds ietekmīgs mūzikas industrijas boss un vēlas parakstīt līgumu tikai ar "solistu". Grupa pajūk un "solists" kļūst par superzvaigzni un nopelna miljonu.

Protams, zviedru grupas "Junip" stāsts nav tik holivudisks, taču zināmas līdzības ar augstāk minēto piemēru var atrast, Tik tiešām "Junip" ir populārā zviedru akustiskā dziedoņa Hosē Gonzalesa pirmā grupa, kas darbojas jau kopš 1990.gadu beigām. "Junip" diskogrāfijā bijis tikai viens singls (izdots 2000. gadā) un EP (2006. gadā). Paralēli mācībām un darbam ar "Junip" 2001.gadā Gonzaless izdeva savu pirmo solosinglu, un drīz sekoja arī plašu popularitāti ieguvušais debijas albums "Veneer". Par "Junip", protams, visi bija sen aizmirsuši.

Šogad beidzot Gonzaless ar saviem draugiem Tobiasu Vinterkornu (Tobias Winterkorn) un Eliasu Araiju (Elias Araya), viens no kuriem šos gadus studējis mākslas vēsturi, otrs strādājis par skolotāju, laiž klajā savu debijas albumu "Fields", kas seko šogad jau izdotajam bezmaksas EP "Rope and Summit".

Kā aktuālais singls izdots skaņdarbs "Always" (skat. video), kura video Somijā notikušajā Gaisa ģitāras čempionātā filmējis Andreass Nilsons (Yeasayer, Ida Maria).

Atšķirībā no Gonzalesa intīmajiem soloalbumiem "Fields" ir grupas darbs, kurā sakausēti folkmūzikas un krautroka elementi.

Atgādinām, ka 2008.gada aprīlī Hosē Gonzaless Rīgā, Andrejsalas "Pulkvedī" sniedza divus koncertus.

Junip "Fields"
Junip "Fields" Foto: Publicitātes foto

Gonzaless ir dzimis 1978. gadā Gēteborgā, Argentīnas emigrantu ģimenē. Pirmais dziedātāja albums "Veneer" iznācis 2003. gadā, otrais albums "In Our Nature" - 2007. gadā. Populārākie singli no Hosē Gonzalesa repertuāra ir "The Knife" dziesma "Heartbeats", "Hand on Your Heart" – oriģinālajā versijā to izpilda Kailija Minoga, "Crosses", kā arī "Teardrop", kas Latvijas klausītājiem pazīstama grupas "Massive Attack" izpildījumā.

Junip
Junip Foto: Publicitātes foto

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu