Rīgā notiks dziesminieka Pītera Broderika koncerts (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc mēneša, 12.novembrī, Ģertrūdes ielas teātrī (Ģertrūdes ielā 101) koncertēs Pīters Broderiks, kurš ir viens no talantīgākajiem jaunajiem folka dziesminiekiem un pēdējos gados popularitāti piedzīvojušās neoklasiskās ambienta mūzikas komponistiem.

Broderiks ir 23 gadus vecs, taču viņš jau paguvis radīt iespaidīgus ierakstus respektablās izdevniecībās, liekot lietā dažādu muzikālu metodoloģiju, informēja koncerta organizators Viestarts Gailītis.

Instrumenti, ar kuriem Broderiks jūtas visērtāk, ir ģitāra, vijole un klavieres.Broderiks savu karjeru sāka ar singliem, savukārt pirmais pilnais albums "Float", ko izdeva pazīstamā ambientās mūzikas izdevniecība "Type", vedināja viņu salīdzināt ar neoklasiskās ambientās mūzikas žanra pārstāvi Maksu Rihteru. Savukārt savā 2008.gada albumā "Home" Broderiks izvēlējās vienkāršāku, personīgāku manieri, lielāku lomu piešķirot vokāliem un akustiskajai ģitārai.

Broderika mūzikai ir raksturīga individualitāte un netveramība.

Šis un iepriekšējais gads komponistam ir bijis ražens - septembrī viņš izdeva albumu "How They Are", bet pērn iznāca albums "Music For Falling Trees", ko pasūtīja Adriene Hārta savam laikmetīgās dejas uzvedumam. Tas bija īpašs izaicinājums, jo Hārtas izrāde ir par garīgi slimu cilvēku, kas cenšas saglabāt savu identitāti psihiatriskajā slimnīcā. Broderika mūzika arvien bijusi kinematogrāfiska, taču tā nekad nav slīgusi tik konkrētās tēmās. Tomēr Broderiks spēja radīt mūziku, kas ir melanholiska, tai pat laikā cerīga un vietām pat rotaļīga, liekot šo albumu vērtēt kā vienu no viņa augstākajiem sasniegumiem, stāstīja Gailītis.

Latvijā Broderiks pazīstams arī kā dāņu grupas "Efterklang" dalībnieks un ambientās mūzikas meistara "Machinefabriek" sadarbības partneris.

Biļetes iepriekšpārdošanā no rītdienas būs nopērkamas "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās un internetā "www.bilesuserviss.lv".

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu