Pītera Broderika koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

12.novembrī Rīgā, Ģetrūdes ielas teātrī (Ģetrūdes ielā 101) spēlēs jaunais (23), talantīgais un raženais (jau pāri desmit ierakstiem) ambientās mūzikas un folka komponists un dziesminieks Pīters Broderiks, kas pazīstams arī ar savu darbību grupā "Efterklang", informē Viestarts Gailītis, koncerta organizators.

Šo vakaru iezīmēs fakts, ka uzstāsies arī divi citi pazīstamu grupu dalībnieki ar saviem solo projektiem - Dunian jeb Artūrs Liepiņš no postroka grupas Dun Dun un Mona de Bo ģitārists un radošā kodola dalībnieks Edgars Rubenis.

Rubeņa "zvaigžņu stunda" sita pērn, kad viņš, Edgars Eihmanis un jaunpieaicinātie kolēģi nāca klajā ar grupas slowcore, drone un brīvā trokšņa stilos ieturēto albumu "Nekavējies, šīs ir spēles ar tevi". Kopš 2010. gada vasaras grupas Rubenis uzsācis arī individuālas muzikālās aktivitātes. Iztikdams bez īpašiem skatuves segvārdiem un saglabādams sev ierasto instrumentu - elektrisko ģitāru, Rubenis turpina virzīties sev interesējošajā virzienā eksperimentālās / avangarda mūzikas laukā, iedvesmu smeļoties no tādiem māksliniekiem kā Orena Ambarči (Oren Ambarchi), Keidži Haino (Keiji Haino) un Dereka Beilija (Derek Bailey), kā arī akadēmiskās mūzikas avangardistiem Džinačinto Ščelsi (Giacinto Scelsi), Mortona Feldmana (Morton Feldman), Elenas Fulmanes (Ellen Fullman), Rubenis savā mūzikā kā galveno mediju / informācijas nesēju izmanto skaņu, nevis harmoniskās un melodiskās secības. Viņa radītajai mūzikai piemītošā tiešuma un agresijas dēļ tā, visticamāk, nerastu pielietojumu tradicionālās meditācijas sesijās. Tomēr tās nesteidzīgums un masīvums dod iespēju apstāties, ieklausīties, iedziļināties.

Pītera Broderika koncertā spēlēs arī Edgars Rubenis
Pītera Broderika koncertā spēlēs arī Edgars Rubenis Foto: Publicitātes foto

Informācija: www.myspace.com/peterbroderick, http://www.myspace.com/thisisdunian, http://www.myspace.com/monadebo, www.skanumezs.lv.

Biļetes nopērkamas Biļešu Servisa tirdzniecības vietās - www.bilesuserviss.lv. Iepriekšpārdošanā - Ls 7. Koncertā pie ieejas - Ls 9. Ieeja no 20.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu