Pasaulē tiek atzīmēta Lenona nāves 30.gadadiena (10)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Trešdien visā pasaulē pulcējās leģendārās britu grupas "The Beatles" fani, lai atzīmētu Džona Lenona slepkavības 30.gadadienu.

Japānas galvaspilsētā Tokijā Lenona atraitne Joko Ono, kura atradās kopā ar mūziķi, kad viņu nošāva, atzīmējot viņa nāves gadadienu, sniedza labdarības koncertu.

Ņujorkas Centrālparkā pie piemiņas vietas "Strawberry Fields", kas atrodas netālu no greznajiem apartamentiem, pie kuru ieejas 1980.gada 8.decembrī Lenons tika noslepkavots, pulcējās simtiem cienītāju, lai noliktu ziedus un iedegtu sveces, dziedot klasiskās Lenona dziesmas.

Grupas "The Beatles" dzimtajā pilsētā Liverpūlē pie pieminekļa "Peace and Harmony", kurš šogad tika atklāts par godu Lenonam, viņa daiļrades cienītāji pulcējās, lai godinātu vienu no pilsētas slavenākajiem dēliem, kurš kopā ar Polu Makartniju radīja vairākas nu jau par klasiku kļuvušas dziesmas.

"Savā īsajā 40 gadu mūžā viņš pasaulei devis tik daudz. Pasaulei ļoti palaimējās viņu pazīt,"

sociālajā tīklā "Twitter" pauda Ono.

Tikmēr žurnāls "Rolling Stone" interneta vidē publicēja vēl neredzētus fragmentus no intervijas ar mūziķi, kas tika ierakstīta tikai trīs dienas pirms viņa nāves. Īsu intervijas fragmentu tās autors Džonatans Kots bija publicējis jau 1980.gadā.

Savukārt Prāgā, kur viņa brāzmainās idejas par brīvību atbalsojās aiz komunisma dzelzs priekškara, sveces tika iedegtas pie Lenona sienas.

Kubā "The Beatles" mūzika sešdesmitajos gados tika aizliegta, taču pirms desmit gadiem Havanas parkā daudziem par lielu izbrīnu Kubas bijušais līderis Fidels Kastro atklāja Lenonam veltītu bronzas statuju. Tieši tur, godinot slaveno britu, kubiešu mūziķi izpildīja vairākus dziedātāja hitus.

"Laikā, kad pasaule ir tik nemierīga, kad pastāv tik daudz vardarbības, Lenona tēls vienmēr nes mieru un mīlestību," ziņu aģentūrai AFP atklāja ekonomists Manuels Prada.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu