Latviešu izcelsmes mūziķe pievienojas "Domino rec" (28)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Prestižā mūzikas ierakstu izdevniecība "Domino rec." parakstījusi vienošanos ar kādu latviešu/itāļu izcelsmes Kanādas dziedātāju Keitiju Stelmanis (Katie Stelmanis), kuras skatuves vārds ir Austra, liecina "Domino rec." mājas lapā ievietotā informācija.

21. februārī jau laists klajā Austras pirmais singls "Beat and the Pulse", kuram nule tapis arī video (skat. video).

Izrādās, ka pavisam nesen Keitija Stelmanis, kas labi pazīstama Toronto neatkarīgās mūzikas vidē (dzirdama "Fucked Up" pēdējā albumā, sadarbojusies ar Ovenu Paletu), nolēmusi mainīt savu skatuves vārdu. Kā atklāj pati Keitija - Austra ir viņas otrais vārds.

"Latvia. I’m half from there"

(Latvija, es pa pusei nāku no turienes) - intervijā "Viceland music" sava skatuves vārda izvēli skaidro māksliniece.

Pašlaik kopā ar savu grupu - basģitāristu Dorianu Volfu (Dorian Wolf) un bītmeikeri Maiju Postepski (Maya Postepski) Austra ieraksta savu debijas albumu "Feel It Break". Tas top kopā ar Bjorkas, "The Prodigy", "UNKLE" producentu Demianu Teiloru (Damian Taylor) un gaidāms šā gada 17.aprīlī.

Mūzikas kritiķi Austras mūziku salīdzina ar skandināviem "The Knife" un gotisko padomju emigrantu atvasi Zola Jesus jeb īstajā vārdā Niku Rozu Danilovu.

Pati māksliniece, kas ir akadēmiski skolota mūziķe un operdziedātāja, pie savām muzikālajām ietekmēm min Pučīni operas un grupu "Nine Inch Nails".

Austra - Beat & The Pulse by DominoRecordCo

TVNET Mūzika apsola uzzināt ko vairāk par šīs latviešu izcelsmes mākslinieces biogrāfiju. Gaidīsim albumu!

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu