Miris ģitārists Garijs Mūrs (99)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

58 gadu vecumā ar sirdstrieku Spānijā miris slavenais blūzroka ģitārists, bijušais grupas "Thin Lizzy" dalībnieks Garijs Mūrs (Gary Moore), ziņo ārvalstu prese.

Mūrs miris miegā, BBC apstiprināja kādreizējais grupas menedžeris Ādams Pārsons.

1952. gadā dzimušais Garijs Mūrs (pilnā vārdā Roberts Viljams Garijs Mūrs) bija pasaulslavens īru ģitārists. Sācis savu muzikālo karjeru 1973. gadā, Garijs Mūrs kopš 1983. gada veiksmīgi koncertēja Eiropā, un mūzikas prese viņu dēvēja par "1980. gadu superzvaigzni".

1990. gadā klajā nāk albums "Still Got The Blues", kas tapis sadarbībā ar dižo blūza ģitāristu Albertu Kolinsu. Divus gadus vēlāk nāk klajā albums "After Hours", kas apliecina Garija Mūra "baltā blūza" lielmeistara reputāciju.

Mūra daiļradi augstu novērtējuši ne vien miljoni mūzikas cienītāju visā pasaulē, bet arī blūza pamatlicēji.

Lai arī Garijs spēlēja blūzu, kas ir maksimāli pietuvināts pamatiem – "melnajai mūzikai", viņš, būdams eiropietis, tomēr padarīja šo mūziku tīkamāku eiropieša ausij. Mūrs bija viens no nedaudzajiem baltajiem mūziķiem, ko tumšādainie kolēģi ir oficiāli atzinuši par īstu blūza meistaru.

Atgādinām, ka Mūrs Rīgā uzstājās 2008. gada 21. aprīlī.

Komentāri (99)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu